Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 013 kJ / 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,75 g |
| Tuky | 14,45 g |
| Vláknina | 12,76 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 31 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku.
Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme. Krok 2: Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem. 2 minuty restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu. Krok 3: Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1,5 hrnku vývaru a promícháme. Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut. Krok 4: Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené natě a 2 minuty povaříme. Krok 5: Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat. Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.
Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme. Krok 2: Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem. 2 minuty restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu. Krok 3: Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1,5 hrnku vývaru a promícháme. Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut. Krok 4: Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené natě a 2 minuty povaříme. Krok 5: Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat. Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.
Zveřejněno 29. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3yr
Moje poznámka
Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3yr
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 39 minutami
Uherská pěna
Daami před 1 hodinou
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 2 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 2 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 3 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 4 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 4 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
cibulka lahůdková,
česnek,
hříbky sušené,
vývar kuřecí,
solamyl,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (1)