Lahůdkové řízky

tejaja Kuchařka: tejaja

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

8 morčacích /krůtích/ alebo kuracích, bravčových /vepřových/ rezňov
soľ
olej
200g tvrdého syra
250ml kyslej smotany
3 vajcia
hladká múka
strúhanka
kari korenie
väčšia hlávka cesnaku
tuk na vyprážanie
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme, natrieme roztlačeným cesnakom. Do hlbšej nádoby dáme na dno trocha oleja, uložíme jeden rezeň, potrieme ho olejom a opäť naň uložime ďalší rezeň.

  2. Postup opakujeme, kým neminieme všetky rezne. Prikryté uložíme do chladu odležať. V miske rozšľaháme smotanu, vajíčka, nastrúhaný syr.

  3. Rezne obaľujeme v múke, pak v zmesi a napokon v strúhanke. Vyprážame, najlepšie na teflónovej panvici. Môžeme použiť i olej, v ktorom boli rezne uložené, musíme ho však precediť od zvyškov cesnaku. Podávame s pečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom, poprípade ryžou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Lahůdkové řízky

Tématické fráze: řízky v kysané smetaně lahůdkové řezy zaručeně šťavnaté řízky ulozene rizky řízky kysaná smetana kuřecí kapsa recept

Zapomněl/a jsem heslo