Kuřecí špalíky plněné slaninou, šunkou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenOrestované kuřecí špalíčky, plněné šunkou, sýrem a slaninou, vhodně doplněné česnekovými brambory a zeleninovým salátem, jsou symfonií chutí, které nelze odolat.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 150 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Orestované kuřecí špalíčky, plněné šunkou, sýrem a slaninou, vhodně doplněné česnekovými brambory a zeleninovým salátem, jsou symfonií chutí, které nelze odolat.…
Poctivé zeleninové placičky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z brambor, cukety či kapusty. Proč ale nezkusit něco nového? Například…
Rychlý a chutný tip na podzimní barevný oběd. Zdravé luštěniny v fazolovém guláši, který není nijak zahuštěný, ale i tak chutná výborně. Skvěle zasytí i zahřeje.…
Krůtí maso je výživné a rychle hotové, takže se hodí na oběd i večeři. Se smetanovou omáčkou bude lahodné, bylinky dodají omáčce ten správný šmrnc a cibulka s citronem…
Kuskus si v naší kuchyni získal stálé místo díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Můžeme ho smíchat se směsí zeleniny, kterou orestujeme na másle, zjemníme cottage…
Maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a promícháme s hrstkou mouky. Tvoříme válečky 2*5cm a smažíme na oleji pozvolna ze všech stran zhruba 12 min. Příloha rajčata,…
Kuřecí nudličky se zeleninou jsou skvělou volbou, potřebujeme-li během pár minut rychlý a lehký letní oběd. Okořeněné maso orestujeme s nakrájenou zeleninou a sladkou…
Připravit si vlastní kysané zelí, dokonce i v bytě, je velmi snadné. Postačí zavařovací sklenice a běžné ingredience. Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové…
Balkánský sýr a papriku nastrouháme na hrubém struhadle a na jemném struhadle nastrouháme vysočinu a česnek.Přidáme máslo, majonézu a na malé kostičky nakrájenou cibulku…
Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni. Tento recept vám přináší šťavnaté kuřecí stehenní řízky vařené v leču, ze kterého pak vymixujete lahodnou zeleninovou…
Špagety podávané se směsí rajčat vás nikdy neomrzí. Přidáte-li k nim uzené tofu a cuketu a dochutíte česnekem a bazalkou, chuť tohoto pokrmu vám připomene Itálii.…
Máslo, pomazánkové máslo a sýry vidličkou pečlivě rozmícháme, přidáme koření a sůl, drobně pokrájenou cibulku a jemně posekanou zelenou cibulku. Rozmícháme a máme…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Krkovici si nakrájíme na slabší plátky, naklepeme jen rukou a nařežeme po krajích, aby se dobře pekly a nekroutily se. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce a…
Filety si osolíme a obalíme v solamylu. V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři. V téže pánvi zprudka…
Na másle si orestujeme šunku s pokrájenou lahůdkovou cibulkou a uvaříme 1 vejce natvrdo. Zbylou kaši zředíme vodou, dáme vařit, přidáme majoránku, kopr, osolíme, přidáme…
Opláchnutý hrách zalijeme asi litrem vody, přivedeme k varu a při střední teplotě a za občasného promíchání vaříme, dokud hrách nezměkne. Trvá to asi 45 minut. Pokud je…
Kuřecí prsa mají jemné maso, které však má tendenci být při dlouhé tepelné úpravě vysušené. Tomu můžeme předejít jejich prošpikováním slaninou a třeba i párkem.…
Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka. Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem,…
Játra jsou v kuchyni velice podceňovaná. Když jsou však dobře připravená, překvapí vás svojí chutí. Navíc obsahují různé vitamíny a minerály. Játra na smetaně nejlépe…
Nespornou výhodou přípravy kuřecího masa je to, že je velmi rychle pokrm hotový. Kousky kuřete doplníme cibulkou, nastrouhanou mrkví a lehce pikantní, avšak jemnou…
Rybí filety nakrájíme na kousky, osolíme, dáme do pekáčku, pokapeme je olejem a šťávou z limetky.V míse smícháme nakrájenou cibulku a pórek na kolečka, kapii na…
Recepty z českých filmů: Ovar a zabijačkový guláš podle paní pivovarníkové z Postřižin
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Vojta z Peče celá země přiznává: Recepty jsou od toho, aby se zkoušely. Jsou ale věci, které neumím a ani umět nechci