Maková náplň (nádivka)
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost. Náplň můžete dochutit i rumem, rozinkami nebo třeba strouhanými jablky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 958 kJ / 1 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,76 g |
Tuky | 109,11 g |
Vláknina | 39,45 g |
Cholesterol | 19 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 155,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko přivedeme k varu a do vařícího vsypeme mletý mák. Za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme a vmícháme ostatní suroviny.
Krok 2: Můžeme přimíchat i 1-2 lžíce rumu, náplň bude voňavější, nebo náplň zkusit dochutit rozinkami, sušenými brusinkami nebo strouhanými jablky.
Krok 3: Náplň necháme vychladnout a pak použijeme na pečení. Je vhodná k plnění koláčů plněných i tlačených, do závinů i na řezy. Díky pikantní marmeládě není náplň fádně sladká.
Krok 4: Pokud nespotřebujeme všechnu náplň, můžeme zbytek zamrazit.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková náplň (nádivka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnRm
Moje poznámka
Maková náplň (nádivka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnRm
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 1 hodinou
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 2 hodinami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 3 hodinami
Suroviny:
mák mletý,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
skořice,
marmeláda pikantní
Komentáře (11)