Svatomartinské rohlíčky zachutnají každému. Jakou zvolit náplň, aby byly dokonalé a rychle se po nich zaprášilo?
Svatomartinské rohlíčky, rohlíky, rožky nebo podkovy - řeč je o drobném pečivu, které se připravuje na svátek svatého Martina jako pohoštění, chutný dárek a milá pozornost. Jak rohlíčkům dodat pomyslnou "třešničku", aby uchvátily všechny, kdo je ochutnají?
Ať už je připravujeme tradiční kynuté nebo zvolíme nekynutou variantu zjemněnou šlehačkou, je otázkou, jakou použijeme náplň, a zda svatomartinské rohlíčky budeme vůbec plnit. Lze je totiž udělat i bez náplně. Většina lidí by ale měla pocit, že jsou příliš suché, a ocení spíše rohlíčky plněné.
Tradiční ořechová náplň
Tradiční náplní do svatomartinských rohlíčků je náplň ořechová. V tomto období je už po sklizni vlašských ořechů a měly by být i dobře vysušené a připravené k uskladnění nebo ke zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jiné oblíbené náplně
Přehled skvělých receptů na tradiční svatomartinský oběd, pečenou husu, knedlík a zelí, jsme připravili v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Čerstvě upečené vanilkové makovky před rodinou nezatajíte. Vždy se prozradí silnou a lákavou vůní vanilky
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Komentáře