Lahodné, křehké a křupavé vafle
Suroviny
Porce: cca 8-10 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 541 kJ / 2 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,76 g |
Tuky | 94,12 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 394 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 308,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpustíme máslo a necháme trochu vystydnout.
Krok 2: Mezitím smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme do hladka. Naposled přidáme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud nevznikne kompaktní těsto trochu hustší konzistence.
Krok 3: Peču v obyčejném toustovači s výměnnými plotnami na vafle. Rozehřeju, dokud nezhasne kontrolka, vymažu olejem pomocí silikonové mašlovačky, popřípadě olejem ve spreji. Mažu před každou várkou. Množství těsta musíte odzkoušet. Já dávám cca půl naběračky, liju doprostřed každé vafle a lžičkou rozetřu do krajů. Hlavní je, aby těsto neteklo ven. Peču cca 8 minut jednu várku. Rozhodně neotvírat dříve, než po 4 - 5 minutách, dokud vychází hodně páry. Peču do zlatova. Dávám vychladnout na mřížku. Vafle jsou křupavé a nejsou hutné. Podáváme s tím, kdo co má rád.
Zveřejněno 29. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahodné, křehké a křupavé vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wG4X
Moje poznámka
Lahodné, křehké a křupavé vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wG4X
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 1 hodinou
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 11 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 12 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Hanka7horky před 29 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 32 minutami
Nejlepší litý perník
Noumik před 48 minutami
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 2 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Suroviny:
tuk hera,
cukr,
vanilka,
rum,
vejce,
mléko,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva
Komentáře (3)