

Lahodné, křehké a křupavé vafle
Suroviny cca 8-10 ks
- Těsto:
- 125 g rozpuštěného másla, popř. Hery
- 120 g cukru
- na špičku nože vanilky
- lžíce rumu
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 100 ml perlivé popř. neperlivé vody
- 250 g polohrubé mouky
- půl prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
Rozpustíme máslo a necháme trochu vystydnout.
Mezitím smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme do hladka. Naposled přidáme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud nevznikne kompaktní těsto trochu hustší konzistence.
Peču v obyčejném toustovači s výměnnými plotnami na vafle. Rozehřeju, dokud nezhasne kontrolka, vymažu olejem pomocí silikonové mašlovačky, popřípadě olejem ve spreji. Mažu před každou várkou. Množství těsta musíte odzkoušet. Já dávám cca půl naběračky, liju doprostřed každé vafle a lžičkou rozetřu do krajů. Hlavní je, aby těsto neteklo ven. Peču cca 8 minut jednu várku. Rozhodně neotvírat dříve, než po 4 - 5 minutách, dokud vychází hodně páry. Peču do zlatova. Dávám vychladnout na mřížku. Vafle jsou křupavé a nejsou hutné. Podáváme s tím, kdo co má rád.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť.