Lahodné, křehké a křupavé vafle

Suroviny cca 8-10 ks

Těsto:
125 g rozpuštěného másla, popř. Hery
120 g cukru
na špičku nože vanilky
lžíce rumu
2 vejce
100 ml mléka
100 ml perlivé popř. neperlivé vody
250 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a necháme trochu vystydnout.

  2. Mezitím smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme do hladka. Naposled přidáme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud nevznikne kompaktní těsto trochu hustší konzistence.

  3. Peču v obyčejném toustovači s výměnnými plotnami na vafle. Rozehřeju, dokud nezhasne kontrolka, vymažu olejem pomocí silikonové mašlovačky, popřípadě olejem ve spreji. Mažu před každou várkou. Množství těsta musíte odzkoušet. Já dávám cca půl naběračky, liju doprostřed každé vafle a lžičkou rozetřu do krajů. Hlavní je, aby těsto neteklo ven. Peču cca 8 minut jednu várku. Rozhodně neotvírat dříve, než po 4 - 5 minutách, dokud vychází hodně páry. Peču do zlatova. Dávám vychladnout na mřížku. Vafle jsou křupavé a nejsou hutné. Podáváme s tím, kdo co má rád.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu Lahodné, křehké a křupavé vafle

  • aleenap aleenap(autor receptu)

    cathleen: ok, omlouvám se ;-) Vždy zapomenu vyfotit, ale ta druhá je synkova, fakt :-Q

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ta fotka nazvaná "ilustrační" není vaše, viďte? Sem dáváme fota pouze vlastní, každý je na to upozorněn při vkládání receptu. Takže tuhle fotografii mažu a příště - už pouze vaše vlastní prosím! :-)

    Odpovědět