Jahodový lahodný dortík

bilberry Kuchař:

Dorty 19 názorů

Přidat další fotografii
532
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Suroviny

Korpus:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučky
10 lžic oleje
4 vejce
10 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
500 g jahod
2 kelímky pomazánkového másla
500 ml smetany ke šlehání
200 g moučkového cukru
6 plátků želatiny (Dr. Oetker)
Na ozdobení:
ovoce
šlehačka
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a upečeme při 170-180°C. Po vychladnutí upečený korpus rozřízneme napůl.

  2. Jahody s moučkovým cukrem a pomazánkovým máslem rozmixujeme na hladkou hmotu. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě dle návodu a poté ji v kastrolku za stálého míchání ohříváme, dokud se nerozpustí.

  3. Pak k ní přidáme asi 5 lžic jahodové hmoty, po každé lžíci dobře promícháme. Poté smícháme se zbytkem náplně a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

  4. Do dortové formy nalijeme na korpus polovinu hmoty, přiklopíme druhou částí korpusu a zalijeme zbytkem hmoty. Necháme přes noc ztuhnout v lednici a ozdobíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jahodový lahodný dortík

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo