Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 489 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,44 g |
Tuky | 136,47 g |
Vláknina | 22,67 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti).
Krok 2: Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče.
Krok 3: Do pekáče s cibulí vložíme očištěná kuřecí stehna, osolíme, opepříme z obou stran. Zastříkneme slunečnicovým olejem.
Krok 4: Kuřecí stehna s cibulí dáme péct do trouby na 170°C cca 45 minut (hotové kuřecí stehno poznáme tak, že jde bez problému oddělit od kosti). Čas od času stehna podlíváme kuřecím vývarem.
Krok 5: Hotová kuřecí stehna dáme bokem, zbyde nám pekáč s cibulí. Cibuli přendáme do kastrolu nebo hrnce. Vzniklý výpek, který zůstal na pekáči, podlijeme trochou vývaru a pomocí vařečky seškrábeme do hrnce s cibulí.
Krok 6: Cibuli v hrnci s výpekem zredukujeme na tuk (cibule trošku ztmavne).
Krok 7: Vzniklý základ na omáčku zasypeme sladkou mletou paprikou a uzenou mletou paprikou. Necháme zarestovat, poté zalijeme vývarem.
Krok 8: Necháme vařit a trošku zredukujeme, osolíme a opepříme (hotovou omáčku poznáme, když se na krajích hrnce začnou dělat mastné skvrny=glanc)
Krok 9: Omáčku dáváme postupně i s cibulí do blenderu a rozmixujeme. Po chvíli mixování přidáme lžíci másla na zahuštění.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Moje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 6 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 6 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 7 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 10 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 4 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 6 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 7 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 8 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 8 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 8 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 8 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
olej slunečnicový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
sůl,
pepř bílý mletý,
vývar kuřecí,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl,
petrželka
Komentáře (5)
Ten Tvůj asijský buček byl skvělý, tak do tohohle se pustím taky.