

Kuře na paprice
Suroviny
- kuře
- mletá paprika
- cibule
- voda
- hladká mouka
- sůl
- sádlo
Postup přípravy receptu
Na sádle zpěníme cibulku, vložíme naporcované kuře, zalijeme vodou a podusíme. Až je maso měkké, tak jej vyjmeme a maso vykostíme.
Poté je nakrájíme na větší kousky a vložíme zpět do vývaru s cibulí.
Přidáme mletou papriku, sůl a ještě chvíli povaříme.
Pak zahustíme záklechtkou udělanou z vody a z hladké mouky. Podáváme s knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na paprice
-
Tak jsem vyzkoušel a je to lahůdka, jen pro lepší chut jsem přidal kostku masoxu.
-
právě ho dělame,vypadá to
dobře
-
Ta paprika se nemůže rozpustit, pokud není přidána v začátku do tuku. Bez smetany je to zvláštní, ale proti chuti..
-
alus.s:
Dělám to stejně, paprika se krásně rozpustí a zaručeně nezhořkne -
foto a
+4
-
Dělám to, jak alus.s, ale nedávám moc papriky. Maso neobírám, to dělám jen u paprikáše, ale uznávám, že je to jedno
Přidám foto za chviličku
-
Nejlepší je si kuře uvařit, maso obrat.Pak osmahnu cibuli a hned dám papriku. Pak naliju ten vývar z kuřete,zahustím, povařím a pak vhodím obrané maso. Někdy přidám smetanu.
-
Jestli se mohu podělit se svými zkušenostmi tak já tu papriku dávám ještě jinak. Osmahnu cibuli, přidám maso, osolím a nechám maso zatáhnout. Pak přidám papriku, zamíchám, dám pod pokličku a stáhnu z ohně. Nechám tak 5 min v klidu a přidám vodu. Takto to dělám u veškerého masa i uzeniny
-
Kuře na paprice mám moc ráda. Papriku dávám taky na začátku k cibulce a na závěr zahušťuji mlékem nebo smetanou s moukou.
-
Súhlasím s Merylas, paprika sa dáva do cibuľového základu, presne tak ako píše. Len v tuku sa uvoľní farbivo papriky, preto takýto postup.
-
Mletou papriku bych spíš přidala do základu na tuk, nechala zpěnit, velice krátce jinak hořkne, přidala maso a vodu. Já přidávám nakonec mléko a trochu smetany a špetku tymiánu.