Kuře na paprice

pelda Kuchařka:

Drůbeží maso 10 názorů

55

Suroviny

kuře
mletá paprika
cibule
voda
hladká mouka
sůl
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme naporcované kuře, zalijeme vodou a podusíme. Až je maso měkké, tak jej vyjmeme a maso vykostíme.

  2. Poté je nakrájíme na větší kousky a vložíme zpět do vývaru s cibulí.

  3. Přidáme mletou papriku, sůl a ještě chvíli povaříme.

  4. Pak zahustíme záklechtkou udělanou z vody a z hladké mouky. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice

  • alík alík(neregistrovaný)

    právě ho dělame,vypadá to :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-):-):yes:dobře

    Odpovědět

  • ambrozinka ambrozinka

    Ta paprika se nemůže rozpustit, pokud není přidána v začátku do tuku. Bez smetany je to zvláštní, ale proti chuti.. ;-)

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    alus.s:
    Dělám to stejně, paprika se krásně rozpustí a zaručeně nezhořkne:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :-p:-pfoto a :yes:+4

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dělám to, jak alus.s, ale nedávám moc papriky. Maso neobírám, to dělám jen u paprikáše, ale uznávám, že je to jedno;-) Přidám foto za chviličku:-)

    Odpovědět

  • lenka-m lenka-m

    Nejlepší je si kuře uvařit, maso obrat.Pak osmahnu cibuli a hned dám papriku. Pak naliju ten vývar z kuřete,zahustím, povařím a pak vhodím obrané maso. Někdy přidám smetanu.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    Jestli se mohu podělit se svými zkušenostmi tak já tu papriku dávám ještě jinak. Osmahnu cibuli, přidám maso, osolím a nechám maso zatáhnout. Pak přidám papriku, zamíchám, dám pod pokličku a stáhnu z ohně. Nechám tak 5 min v klidu a přidám vodu. Takto to dělám u veškerého masa i uzeniny ;-)

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Kuře na paprice mám moc ráda. Papriku dávám taky na začátku k cibulce a na závěr zahušťuji mlékem nebo smetanou s moukou.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Súhlasím s Merylas, paprika sa dáva do cibuľového základu, presne tak ako píše. Len v tuku sa uvoľní farbivo papriky, preto takýto postup.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Mletou papriku bych spíš přidala do základu na tuk, nechala zpěnit, velice krátce jinak hořkne, přidala maso a vodu. Já přidávám nakonec mléko a trochu smetany a špetku tymiánu.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo