Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 15,19 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,20 g |
Postup přípravy
Uzená stehna opláchneme, osušíme a na každém uděláme 6 asi centimetrových zářezů. Česnek oloupeme a stroužky překrájíme na poloviny (placičky). Do každého zářezu vložíme 1 díl česneku, stehna naskládáme do pekáčku a lehce potřeme rozpuštěným sádlem. Krok 2: V Ultra pro pekáčích lze péct bez vody a podlévání, maso pustí vlastní šťávu. Přiklopíme poklicí a dáme péct na 35 - 40 minut, neotevíráme a nepodléváme.
Podáváme s bramborovou kaší, posypanou nastrouhaným uvařeným vejcem a salátem dle chuti. V zimě je vhodný bramborový knedlík nebo šťouchané brambory a dušené kysané zelí.
Zveřejněno 2. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená kuřecí stehna pečená s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DGWB
Moje poznámka
Uzená kuřecí stehna pečená s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DGWB
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Belgické vafle
Přidáno před 7 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 11 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 1 hodinou
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 4 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 5 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí uzené,
česnek,
sádlo
Komentáře (5)