Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 909 kJ /
1 173 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky85,13 g
Vláknina37,80 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,00 g
Sacharidy78,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna rozdělíme v kloubu, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a lžíci oleje a na tom necháme roztavit slaninu. Krok 2: Když je dokřupava usmažená, tak ji vyjmeme a uchováme na ozdobu k servírování. Krok 3: Do pánve vložíme kuřecí stehna a opékáme je ze všech stran dozlatova. Z paliček česneku odstraníme vrchní slupku a překrojíme je vodorovně napůl. Řeznou stranu potřeme olejem. Krok 4: Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno a přihodíme ji k masu. Zlehka orestujeme a zalijeme vývarem do třetiny výšky masa. Přidáme poloviny česneku a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C. Pečeme asi hodinu a průběžně podléváme vývarem a přeléváme výpekem. Krok 5: Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Zbylý obsah pánve propasírujeme přes cedník tak, aby v něm zůstaly jen slupky z česneku. Pomůže nám obyčejná lžíce a stěrka na těsto. Krok 6: Omáčku znovu zahřejeme, povolíme vývarem a zahustíme tak, jak jsme zvyklí. Můžeme použít hladkou mouku, rozšlehanou ve vodě, instantní jíšku, nebo složitější, ale chutnější způsob, kdy šťávu prudce vydusíme na tuk, zasypeme lžící mouky, prosmahneme, následně zalijeme vývarem a provaříme. Ve všech případech šťávu dobře provaříme, minimálně 15-20 minut. Podáváme s cibulovo-smetanovým špenátem, křupavou slaninkou a zapečenými bylinkovými brambory. Krok 7: Špenát: Na oleji zesklovatíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme lístky špenátu a necháme je zavadnout. Přilijejeme trochu smetany a povaříme, až vše zhoustne. Osolíme a opepříme a přes zvyklosti vynecháme česnek, kterého je dost v omáčce k masu. Krok 8: Bramborová příloha: Brambory vložíme do vroucí vody, povaříme cca 10 minut, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s nasekanou pažitkou a petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme s rozšlehaným vejcem (1 vajíčko na 500 g brambor). Směs napěchujeme do malých zapékacích misek, které jsme vytřeli olejem, a pečeme při 200°C zhruba 25 minut.

Zveřejněno 29. 8. 2011

Poznámka autorky Eliza

Inspirací mi byl recept z jakéhosi časopisu, odhaduji to na Gurmán, kde se trochu podobným způsobem upravovala králičí stehna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmPm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s omáčkou z pečeného česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Dobrůtka :yes::yes::yes:

Ivetko, měli jste to k nakousnutí...:-p:yes: Děkuju za vyzkoušení a mám radost, že Vám chutnalo.:-K

Včera jsme měli tuto dobrotu na oběd. Omáčka z pečeného česneku je vynikající:-*:-p Určitě budu opakovat a Tobě Elizo děkuji za receptík. Bodík už jsem dala dříve, takže dnes už jenom fotka:-))

Jsem ráda, že se líbí...:-K A zkuste, nešlápnete vedle;-):-p.

Eli, to nemá chybu!:-p:yes:

krásné, senzační vše zde:-K:-p:-):yes:

To určitě nemá chybu, dávám do oblíbených a posílám+21 bodík;-);-):-)):-)):yes::yes::yes:

Všem moc děkuji za body a za zájem a těším se, až vyzkoušíte.:-K
Aníí, je to, jak píše Andrejka - uzené tomu dodá mnohem lepší chuť a protože jsem potřebovala oblafnout syna, co nejí vepřové, tak byla slanina dle plánu vyjmuta a místo kousku jiného uzeného použito stehýnko z drůbeže, které sní..;-)
Každému jsem na talíř přidala po kousku uzeného stehýnka a bylo to zajímavé zpestření. Ale vlastně být nemusí, jen to ve výsledku mnohem lépe chutná.:-p

:-p:yes::yes:+1

:-)Moc hezký recept!:yes:

Anna Kocikova:Podle zásluh při vaření, takže ...:-?:-)) Kuchařka vyhrává:-D. Nebo ho rozkrájej na menší kousky podle počtu strávníků;-)

1974andrea::-))já vím,že je to hlavně o chuti:-p:yes:ale japák pák to jedno rozdělit mezi strávníky;-):-D

Anna Kocikova:Já bych řekla, že to bude mít celé mnohem lepší chuť, vůně uzeného a pečeného česneku tomu celému určitě dodá šmrnc.

No teda to vypadá moc mňamkovně:-p+14:yes:
Jen taková možná"hloupá"otázka:-Ojakou úlohu v surovinách hraje to jedno uzené stehno,musí tam být,nebo není potřeba:-?:-)

:-p nádhera:yes::-K

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
pečené kuře s omáčkou, kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna s omáčkou, kuřecí stehna, kureci stehna na cesneku, pečené kuřecí stehna, pečená kuřecí stehna, pečené kuřecí stehna recept, peceny kureci stehna, kuřecí stehna recept, kureci stehno na česneku, pečené kuře na česneku, peceny stehna, pečená stehna, pečené kuřeci kuřecí stehna, recept na kuřecí stehna, pečené kuřecí stehno, pečené stehna, kuřecí na česneku, kuřecí omacka

Suroviny:
stehno kuřecí, stehno kuřecí uzené, česnek, cibule, slanina anglická, vývar, máslo, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu