Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s karamelizovaným zelím je jedním z nich.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 064 kJ / 2 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
Tuky | 107,47 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 329,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vyřízneme opatrně košťál, odebíráme postupně listy do požadované váhy.
Krok 2: Listy zelí poskládáme na sebe a velkým nožem nebo sekáčkem nařežeme na tenké nudličky do větší misky. Poté osolíme špetkou soli a prohněteme rukou, aby zelí změklo necháme stát stranou cca 30minut.
Krok 3: Do větší hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo a slaninu osmažíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme vymačkané zelí a opékáme za častého obracení velkou lžící do zlatavé barvy (nesmí se připálit).
Krok 4: Současně ve velkém hrnci dáme vařit dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny domácí jak jsme zvyklé, koupené dle návodu na obalu (cca 7 minut).
Krok 5: Zapneme troubu na 170 °C. Zapékací pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Uvařené flíčky přecedíme, dáme do mísy a důkladně promícháme s opečeným zelím.
Krok 6: Přendáme do připraveného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci (volitelně) a dáme péct na cca 20 minut, pak zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme do zlatavé barvy.
Krok 7: Podáváme samotné nebo s nakládanou zeleninou. Flíčky promíchané s opečeným zelím jsou výborné i nezapečené a bez vajec, jako rychlá varianta pokrmu.
Zveřejněno 4. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
Moje poznámka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
Nejnovější recepty
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 13 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 16 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Fitulka před 2 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 2 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 3 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 3 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 11 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 13 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 13 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 15 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 22 hodinami
Suroviny:
těstoviny flíčky,
zelí bílé,
sádlo,
slanina,
sůl,
cukr,
pepř,
vejce,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (2)