Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 120minut + naložení masa PT2H00M 4 porce Hovězí maso 26 názorů

513

Suroviny

hovězí líčka od hodného řezníka 6 kusů
1 cibule
2 mrkve
bobkový list
petrželová nať
jarní cibulka – nať
1 kávová lžička - rychlosůl PRAGANDA (není podmínkou)
olej
sůl
pepř
nové koření
1 paprika
2-3 kyselé okurky
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo.

  2. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa.

  3. Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké.

  4. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme.

  5. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky.

  6. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se.
    Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.

    Líčka byla naložena 2 dny za použití rychlosti PRAGANDA – není to nutnost, ale získala krásnou barvu.

Poznámka

Jistě netradiční jídlo z netradičního masa. Hodný řezník na požádání sehnal hovězí líčka (82,-Kč/kg)a já to zkusil a vyšlo to. Vynikající masíčko - hodně podobné kližce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 027 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

  • vcacky vcacky(neregistrovaný)

    Hezký recept, ale proboha, proč podlévat vodou, proč né vývar? Proč jížku? Proč Pragandu? Tyhle "zlepšováky" to jen kazí.;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    dnes jsem ve zlíně koupila líčka za 130.kč a bude to mnamka pro celou rodinu.snad se povedou.budu je dělat poprve v životě.:-p:yes:

    Odpovědět

  • ahoj všichni ahoj všichni(neregistrovaný)

    dnes jsem ve zlíně v masně koupila líčka za 130.kč.budu je vařit poprve.snad se povedou.takže dobrou chut.;-):yes:

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Nechápu, jak někdo neví co jsou líčka. Madam co máte v obličeji? Bůček?:-8

    Odpovědět

  • miloš miloš(neregistrovaný)

    dušená kapusta a hovězí líčka na víně perfektní dietička

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Ba ne, toto není recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě...

    Toto je recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě
    http://www.labuznik.cz/recept/pecene-licko-take5/ :-))

    Odpovědět

  • mirralel mirralel(neregistrovaný)

    ano ,líčka jsou "podobná" kližce,ale i tak se s ní svojí jemností a měkkostí nedají srovnat.Je to snad nejlepší maso, co znám,jak hovězí ,tak vepřová=která netrvají ani tak dlouho uvařit,...naprostá delikatesa..!Najdou se skoro v každém soukromém řeznictví....;-)

    Odpovědět

  • Jitka Coufalíková Jitka Coufalíková(neregistrovaný)

    Dnes jsem vařila líčka a je to super měkké maso!Já jsem líčka koupila za 129,-kč!:-)

    Odpovědět

  • DanielaE DanielaE(neregistrovaný)

    Jestli si hodný řezník přečetl, že jste toto maso zabil ingrediencemi typu rychlosůl a zahustil instantní jíškou, tak už asi nikdy více hodný nebude.

    Odpovědět

  • maci maci(neregistrovaný)

    je to maso z hlavy,prostě tváře-líčka

    Odpovědět

  • behunka behunka(neregistrovaná)

    To byl asi opravdu hodný řezník, já sehnala hovězí líčko kilo za 199,- Kč. Jinak moc dobré maso

    Odpovědět

  • ahynavi ahynavi(neregistrovaný)

    Chce se mi říct, proboha :-O instantní jíšku? rychlosůl? škoda, jinak zajímavý recept.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super rcp, krásné foto jako vždy bodík:-)):-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • mlsná mlsná(neregistrovaný)

    Líčka jsou vynikající masíčko, jen ta rychlosůl v receptu mi kazí dojem, kdo pro pána dobrovolně používá tenhle jed k dobrému vaření?

    Odpovědět

  • šárka kozáková šárka kozáková(neregistrovaný)

    :yes:Včera jsem vařila, opravdu super.moc díky za recept. šk

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí líčka podle pohlreicha recepty z masa hovězí lička hovězí líčka kluci v akci hovězí líčka hovězí líčka pohlreich recept hovezi licka recept kluci v akci hovězí líčka recept na hovězí líčka líčka líčka recept vepřová líčka podle pohlreicha vepřová líčka podle polreicha hovězí líčka cena líčka podle polreicha hovězí líčka podle polreicha recept hovězí líčka hovězí líčka recepty recepty hovezi maso licka zdeněk pohlreich hovězí líčka hovězí líčka na červeném víně kluci v akci

Zapomněl/a jsem heslo