

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Suroviny 4 porce
- 6 kusů hovězích líček od hodného řezníka
- 1 cibule
- 2 mrkve
- bobkový list
- petrželová nať
- jarní cibulka – nať
- 1 KL- rychlosoli PRAGANDA (není podmínkou)
- olej
- sůl
- pepř
- nové koření
- 1 paprika
- 2-3 kyselé okurky
Postup přípravy receptu
Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji tak, aby se maso zatáhlo.
Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa.
Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut, dokud maso není úplně měkké.
Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme.
Ponecháme pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky.
Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika a okurky lehce změkly, ale nerozvařily se.
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.
Líčka byla naložena 2 dny za použití rychlosti PRAGANDA – není to nutnost, ale získala krásnou barvu.
Poznámka od kuchařky
Jistě netradiční jídlo z netradičního masa. Hodný řezník na požádání sehnal hovězí líčka (82,-Kč/kg ), já to zkusil a vyšlo to. Vynikající masíčko - hodně podobné kližce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
-
Hezký recept, ale proboha, proč podlévat vodou, proč né vývar? Proč jížku? Proč Pragandu? Tyhle "zlepšováky" to jen kazí.
-
dnes jsem ve zlíně koupila líčka za 130.kč a bude to mnamka pro celou rodinu.snad se povedou.budu je dělat poprve v životě.
-
dnes jsem ve zlíně v masně koupila líčka za 130.kč.budu je vařit poprve.snad se povedou.takže dobrou chut.
-
Nechápu, jak někdo neví co jsou líčka. Madam co máte v obličeji? Bůček?
-
dušená kapusta a hovězí líčka na víně perfektní dietička
-
Ba ne, toto není recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě...
Toto je recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě
http://www.labuznik.cz/recept/pecene-licko-take5/ -
ano ,líčka jsou "podobná" kližce,ale i tak se s ní svojí jemností a měkkostí nedají srovnat.Je to snad nejlepší maso, co znám,jak hovězí ,tak vepřová=která netrvají ani tak dlouho uvařit,...naprostá delikatesa..!Najdou se skoro v každém soukromém řeznictví....
-
Dnes jsem vařila líčka a je to super měkké maso!Já jsem líčka koupila za 129,-kč!
-
Jestli si hodný řezník přečetl, že jste toto maso zabil ingrediencemi typu rychlosůl a zahustil instantní jíškou, tak už asi nikdy více hodný nebude.
-
je to maso z hlavy,prostě tváře-líčka
-
To byl asi opravdu hodný řezník, já sehnala hovězí líčko kilo za 199,- Kč. Jinak moc dobré maso
-
Chce se mi říct, proboha
instantní jíšku? rychlosůl? škoda, jinak zajímavý recept.
-
super rcp, krásné foto jako vždy bodík
-
Líčka jsou vynikající masíčko, jen ta rychlosůl v receptu mi kazí dojem, kdo pro pána dobrovolně používá tenhle jed k dobrému vaření?
-
Včera jsem vařila, opravdu super.moc díky za recept. šk