Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 120minut + naložení masa PT2H00M 4 porce Hovězí maso 26 názorů

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

hovězí líčka od hodného řezníka 6 kusů
1 cibule
2 mrkve
bobkový list
petrželová nať
jarní cibulka – nať
1 kávová lžička - rychlosůl PRAGANDA (není podmínkou)
olej
sůl
pepř
nové koření
1 paprika
2-3 kyselé okurky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo.

  2. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa.

  3. Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké.

  4. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme.

  5. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky.

  6. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se.
    Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.

    Líčka byla naložena 2 dny za použití rychlosti PRAGANDA – není to nutnost, ale získala krásnou barvu.

Poznámka

Jistě netradiční jídlo z netradičního masa. Hodný řezník na požádání sehnal hovězí líčka (82,-Kč/kg)a já to zkusil a vyšlo to. Vynikající masíčko - hodně podobné kližce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 172 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

  • vcacky vcacky(neregistrovaný)

    Hezký recept, ale proboha, proč podlévat vodou, proč né vývar? Proč jížku? Proč Pragandu? Tyhle "zlepšováky" to jen kazí.;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    dnes jsem ve zlíně koupila líčka za 130.kč a bude to mnamka pro celou rodinu.snad se povedou.budu je dělat poprve v životě.:-p:yes:

    Odpovědět

  • ahoj všichni ahoj všichni(neregistrovaný)

    dnes jsem ve zlíně v masně koupila líčka za 130.kč.budu je vařit poprve.snad se povedou.takže dobrou chut.;-):yes:

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Nechápu, jak někdo neví co jsou líčka. Madam co máte v obličeji? Bůček?:-8

    Odpovědět

  • miloš miloš(neregistrovaný)

    dušená kapusta a hovězí líčka na víně perfektní dietička

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Ba ne, toto není recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě...

    Toto je recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě
    http://www.labuznik.cz/recept/pecene-licko-take5/ :-))

    Odpovědět

  • mirralel mirralel(neregistrovaný)

    ano ,líčka jsou "podobná" kližce,ale i tak se s ní svojí jemností a měkkostí nedají srovnat.Je to snad nejlepší maso, co znám,jak hovězí ,tak vepřová=která netrvají ani tak dlouho uvařit,...naprostá delikatesa..!Najdou se skoro v každém soukromém řeznictví....;-)

    Odpovědět

  • Jitka Coufalíková Jitka Coufalíková(neregistrovaný)

    Dnes jsem vařila líčka a je to super měkké maso!Já jsem líčka koupila za 129,-kč!:-)

    Odpovědět

  • DanielaE DanielaE(neregistrovaný)

    Jestli si hodný řezník přečetl, že jste toto maso zabil ingrediencemi typu rychlosůl a zahustil instantní jíškou, tak už asi nikdy více hodný nebude.

    Odpovědět

  • maci maci(neregistrovaný)

    je to maso z hlavy,prostě tváře-líčka

    Odpovědět

  • behunka behunka(neregistrovaná)

    To byl asi opravdu hodný řezník, já sehnala hovězí líčko kilo za 199,- Kč. Jinak moc dobré maso

    Odpovědět

  • ahynavi ahynavi(neregistrovaný)

    Chce se mi říct, proboha :-O instantní jíšku? rychlosůl? škoda, jinak zajímavý recept.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super rcp, krásné foto jako vždy bodík:-)):-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • mlsná mlsná(neregistrovaný)

    Líčka jsou vynikající masíčko, jen ta rychlosůl v receptu mi kazí dojem, kdo pro pána dobrovolně používá tenhle jed k dobrému vaření?

    Odpovědět

  • šárka kozáková šárka kozáková(neregistrovaný)

    :yes:Včera jsem vařila, opravdu super.moc díky za recept. šk

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo