Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 792 kJ / 1 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,01 g |
Tuky | 30,28 g |
Vláknina | 75,24 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 197,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku probereme a opláchneme. Zalijeme studenou vodou tak 2 cm nad čočkou a necháme namočenou 2 hodiny nebo i celou noc. Za tu dobu změkne a zvětší svůj objem, takže i vaření se urychlí.
Krok 2: Čočku vaříme ve stejné vodě spolu s bobkovým listem, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme vařit do změknutí asi 15-20 minut. Čočku solíme až po uvaření, jinak by nezměkla.
Krok 3: V misce utřeme zakysanou smetanu spolu s 1 PL mouky tak, aby v ní nezůstaly žádné hrudky. Tuto směs pomalu a za stálého míchání přidáváme do uvařené čočky a necháme krátce převařit, dokud omáčka nezhoustne.
Krok 4: Nakonec čočku dochutíme solí, citrónovou šťávou a prolisovanými stroužky česneku. Případně kdo má rád kyselejší variantu, může přidat trochu octa.
Zveřejněno 28. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka na kyselo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWJWZ
Moje poznámka
Čočka na kyselo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWJWZ
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 23 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 37 minutami
Šunkofleky II
Honza62 před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 1 hodinou
Holandský řízek
Kristina1 před 1 hodinou
Srdíčka na smetaně
brtna před 4 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 4 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 5 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 7 hodinami
Suroviny:
čočka,
bobkový list,
česnek,
mouka hladká,
smetana,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (3)