Sekaná s řapíkatým celerem, plněná bílou klobásou

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Mleté maso 25 názorů

Suroviny

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
2 cibule
1 balíčkový měkký jemný tvaroh
1 vejce
4 plátky tmavého toustového chleba
1 nahrubo nastrouhaná mrkev
sůl
pepř
špetka uzené papriky
2 stonky řapíkatého celeru
vývar
1 bílek
Na náplň sekané:
300 g bílé klobásy
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mleté maso. Plátky toustového chleba pokapeme vývarem.

  2. Řapíky omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  3. K mletému masu přidáme na kostičky nakrájenou orestovanou cibulku, sůl, pepř, uzenou papriku, měkký tvaroh, navlhčený toustový chléb, řapíkatý celer, nastrouhanou mrkev a vše nakonec spojíme vejcem.

  4. Navlhčenou rukou (ve vodě nebo v oleji) uděláme dvě větší šišky sekané, které vložíme vedle sebe na rozprostřený alobal. Hranou ruky uděláme do poloviny každé šišky sekané dva žlábky, (takové záseky) kam vložíme bílou klobásku.

  5. Mleté maso opatrně přehrneme zpět přes klobásku a navlhčenou rukou uhladíme do tvaru šišky, aby sekaná zase vypadala tak, jako před plněním.

  6. Alobal s každou šiškou sekané uzavřeme a pečeme na plechu s trochou vývaru (vody) v rozehřáté troubě na cca 20 minut.

  7. Po této době alobal ze sekané odstraníme, šišky sekané potřeme napovrchu bílkem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě dál za občasného podlévání pěkně dozlatova.

Poznámka

Do sekané jsem přidala pražené fazole s chutí chilli, aby byla sekaná pikantnější. Množství bílé klobásy do sekané dáme podle každého. Ke konci pečení jsem troubu přepla na gril, pekla jsem dál, aby byla kůrčička pěkně křupavá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Sekaná s řapíkatým celerem, plněná bílou klobásou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivuško moc hezky jsi zkombinovala suroviny na závěrčnou dobrotu:-p:yes::-K
    Jinak já jsem při vaření také vstřícná:-*Kdybych měla vařit jen podle sebe,tak se manžel asi moc nenají:-D:-D

    zizala:Jaruš,ale vždyť i ta bílá klobása udělá v sekané na řezu hezkou mozaiku;-)Také ji používám do náplně,tak to mohu posoudit:-)Je to dobré nejen chuťově,ale i vzhledově:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH: Zkusila jsem ji Rozmarýnko 1x a od té doby ji dělám dokola stejně, zdá se mi jemná, pojí to maso, poradil mi to můj švagr, co je řezník;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Já jsem také nikdy sekanou s tvarohem nedělala, ale všechno by se mělo zkusit. Sekaná musí být dobrá:-p. Recept jsem si uložila:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Zajímavá kombinace, musím vyzkoušet s tím tvarohem:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • zizala: o.k, Jaruš, té sekané bylo hodně, bylo na druhý den a i do práce, takže tak to vzniklo, úspora proudu;-);-) byla a hodně jídla tak i tak, viz fotečka s klobáskou:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    varilamyskakasicku: :-)) Tak u nás by to dopadlo jinak. Upekla bych sekanou k obědu a opekla klobásu k večeři. A měla bych dvě různá jídla :-) U nás v kuchyni velím já :-8 muž je rád, že má uvařeno (většinou):-))

    Odpovědět

  • zizala: Jaruš, možná máš pravdu.Stává se,že někdy máš svou představu, jak vařit a co vařit,ale vše pak je najednou jinak..:-)) U nás vznikl tento recept vlastně kompromisem. Já jsem chtěla dělat sekanou, manžel chtěl bílou klobásu a tak co teď, tak jsem řekla, dobře, upečeme sekanou, naplníme ji klobáskou a dál už uvidíme. Kousek kloobásy jsem pak přidala péci i k sekané. Sama jsem byla mile překvapená, jak byla výborná, manžel spokojen a to je pak nej;-);-) Jednu šišku jsme měli s bramborem- teplou a druhá šiška byla na studeno a chlebem, ale tam nám klobása v tom chutnala nejvíce:-K;-) takže jinak bylo všechno jinak...:-K

    Odpovědět

  • spagetka: vyzkoušej Ladi, není to nutné, vždycky záleží, jak komu to vyhovuje a chutná:-K:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jÁ TVAROH NIKDY DO SEKANÉ NEDÁVALA, TAKŽE VYZKOUŠÍM, VŠE JE JEDNOUN POPRVÉ, omlouvám se za velký písmena, už se mi to nechce přepisovat. Zjkusím nejdřív jen ten tvaroh ;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mně tam není jasná funkce těch bílých klobás. To je přece taky ochucené mleté maso, jako v sekané. Kdyby byly uzené, beru - udělají mozaiku a ještě to ochutí uzenou chutí, ale tohle mi připadá jaksi zbytečně navíc, bez důvodu, nelogické ;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Majka8:Tvaroh je ohromný skoro ve všem.Je nutné zkusit.
    Bod je jasný. Dobré papáníčko :yes::yes:řapíkatý celer dávám kromě buchet skoro do všeho a teď mně napadá nechcete to zkusit do buchet?:-D:-D:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Řapíkatý celer nacpu všude i do sekaný,ale tvaroh?tak to mně nenapadlo,musím vyzkoušet,vůbec si nedovedu tu chuť představit.Škoda že recept nebyl včera,dnes jsem pekla dvě šišky sekaný a při čtení dnešních receptu jsem pomalu půl šišky snědla,no bude se mně špatně usínat s plným břichem:-D

    Odpovědět

  • Jarka D.: tak díky, mám ráda kombinaci pórek + cibulku, pěkně orestovat, jak to jde;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Taky občas dávám do sekané tvaroh, takhle dozdobit a dochutit mě ale ještě nenapadlo:-O - díky za inspiraci, máš to moc hezké:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sekaná z chleba rapikaty celer s klobysou recepty s řapikatým celerem řapíkatý celer recepty náplně do sekané sekana tvaroh sekaná na chleba plněné pečené brambory bílou klobásou vychytávky do sekané sekaná sisky jakou má chut řapíkatý celer recept na sekanou s celerem klobasy na zapečení bílé klobásy na zapečení podlévá se plech při pečení v alobalu sekaná ve tvaru šišky jak oloupat řapíkatý celer mletý s řapikatým celerem mleté maso plněné klobásou mysicka.j@seznam.cz

Zapomněl/a jsem heslo