Čočka na smetaně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 243 kJ / 1 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,21 g |
Tuky | 54,72 g |
Vláknina | 53,39 g |
Cholesterol | 41 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 154,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2013 13:33
Výborné! neměla jsem sice mrkev ani celer, ale nahradila sem to bio korenim bez soli a mnaminka, k tomu uzene a vajicko, trosku cinskeho salatu a olizuju se az za usima
19. 10. 2012 14:35
fakt výborná! bujón jsem nedávala, ani řízek, ale vajíčko a usmažené tofu - prostě mňamka. i mému milému chutilo :D.
28. 4. 2012 20:53
Dneska jsem ji udělala na oběd a byla výborná, mohu jen doporučit.
Měli jsme ji s vajíčkama, mňaaaam.
14. 1. 2010 18:50
Bibinka: přesně tak, lépe už to popsat nejde.
14. 1. 2010 18:05
Já se zakysankou dělám dost, do jakýchkoliv jídel a stačí mi, když do hrnečku dám malou naběračku toho vařeného jídla, přidám zakysanku a rozmíchám, pak teprve leju do celkového množství a je to v pohodě.
14. 1. 2010 17:30
Já vlastně jinou než kysanou smetanu nepoužívám. Mám ráda její navinulou chuť. Sladkou nekupuji a tu ke šlehání jen na dorty ke zdobení, a ty nepeču.Jediná rada je, vyndat včas z lednice, což se mnohdy nepodaří a nebo do smetany zašlehat horkou tekutinu z pokrmu, kam ji chceme vmíchat. Aby se vyrovnala teplota . A pak už se klidně může vařit. Není problém
14. 1. 2010 17:22
No,ja tiež nie som odborník,ale súhlasím s Mirkou,na tej rade,že smotanu chvíľu prevaríme nevidím nič divné,tiež to tak robievam a nezrazí sa mi
14. 1. 2010 17:22
14. 1. 2010 17:18
Drobkudovolím si jemně oponovat - pakliže dám studenou zakysanku do horkého jídla,tak se mi samozřejmě srazí,ale pokud mám zakysanku lehce ohřátou,tak jí mohu i provařit
-osobně vyzkoušeno
.Samozřejmě také záleží na druhu zakysanky-s jihočeskou si mohu dělat při vaření skoro co chci a je to v pohodě,kdežto biozakysanka(Billa) se mi srazí i nahřátá
.Takže co výrobce to originál
.
14. 1. 2010 17:08
A já zas civím na radu "přidat zakysanou smetanu a povařit"
Vždyť se to srazí, zakysaná smetana se NIKDY nesmí vařit, už jen prohřát.
18. 11. 2009 23:20
No, na 5 litrů snad néé, ale myslím, že kostka by stačila
18. 11. 2009 23:10
2 kostky bujónu jsou nejméne na 5 litru vody. Jídlo budé samá sul a nic víc.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Králík na kyselo s houbami
Přidáno před 4 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 10 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 10 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 10 hodinami

Skleněné nudle s tofu a cuketou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 31 minutami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 37 minutami

Zapečená kolínka
uvařil/a Janule25
před 45 minutami

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
uvařil/a Lucie1001
před 45 minutami

Lehký dietní bramborový salát
uvařil/a Petulice
před 1 hodinou

Pudinkový řez
uvařil/a jalamo
před 3 hodinami

Uzená kuřecí stehna pečená na zelenině
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami

Kuřecí maso na meruňkách
uvařil/a mafinka888
před 4 hodinami

Rajská omáčka s karbanátkem
uvařil/a Romana20
před 4 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čočka se zakysanou smetanou čočka se smetanou hrách na smetaně cocka zakysana smetana čočka se smetanou recept čočka s kysanou smetanou čočka na sladko čočka na husto červená čočka se zakysanou smetanou čočka kysaná smetana čočka se šlehačkou čočka recept čočka na kyselo se smetanou čočkana smetaně čočka na husto se smetanou recept čočka se zakysanou smetanou recepty na čočku se smetanou čočka recept se smetanou \cocka na smetane hrách na sladko-recept
Suroviny: čočka, smetana zakysaná, bujón, cibule, mrkev, celer, mouka hladká, sádlo, pepř, sůl
Čočka na smetaně
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p51
12 názorů