Čočka na smetaně

Jitka a Vlastik Kuchař:

Luštěniny 12 názorů

59

Suroviny

250 g čočky
kelímek zakysané smetany
2 kostky bujónu
1 cibule
2 mrkve
celer
množství mrkve
4 lžíce hladké mouky
sádlo 3 lžíce
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme s bujónem a asi 1 l vody do poloměkka. Přidáme nakrájenou mrkev a celer. Když je všechno měkké, zasmažíme zásmažkou ze sádla, osmažené cibule a mouky.

  2. Přidáme zakysanou smetanu, chvilku provaříme a případně dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

Podáváme nejlépe s uzeným masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čočka na smetaně

  • saddova saddova

    Výborné! neměla jsem sice mrkev ani celer, ale nahradila sem to bio korenim bez soli a mnaminka, k tomu uzene a vajicko, trosku cinskeho salatu a olizuju se az za usima :-)

    Odpovědět

  • Marthe Marthe(neregistrovaný)

    fakt výborná! bujón jsem nedávala, ani řízek, ale vajíčko a usmažené tofu - prostě mňamka. i mému milému chutilo :D.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Dneska jsem ji udělala na oběd a byla výborná, mohu jen doporučit.
    Měli jsme ji s vajíčkama, mňaaaam.;-):-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Bibinka: přesně tak, lépe už to popsat nejde. :yes::-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já se zakysankou dělám dost, do jakýchkoliv jídel a stačí mi, když do hrnečku dám malou naběračku toho vařeného jídla, přidám zakysanku a rozmíchám, pak teprve leju do celkového množství a je to v pohodě.;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Já vlastně jinou než kysanou smetanu nepoužívám. Mám ráda její navinulou chuť. Sladkou nekupuji a tu ke šlehání jen na dorty ke zdobení, a ty nepeču.:-)Jediná rada je, vyndat včas z lednice, což se mnohdy nepodaří a nebo do smetany zašlehat horkou tekutinu z pokrmu, kam ji chceme vmíchat. Aby se vyrovnala teplota . A pak už se klidně může vařit. Není problém:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    No,ja tiež nie som odborník,ale súhlasím s Mirkou,na tej rade,že smotanu chvíľu prevaríme nevidím nič divné,tiež to tak robievam a nezrazí sa mi;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • mirca75 mirca75

    Drobku:-)dovolím si jemně oponovat - pakliže dám studenou zakysanku do horkého jídla,tak se mi samozřejmě srazí,ale pokud mám zakysanku lehce ohřátou,tak jí mohu i provařit;-)-osobně vyzkoušeno;-).Samozřejmě také záleží na druhu zakysanky-s jihočeskou si mohu dělat při vaření skoro co chci a je to v pohodě,kdežto biozakysanka(Billa) se mi srazí i nahřátá:-S.Takže co výrobce to originál:-D.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-O A já zas civím na radu "přidat zakysanou smetanu a povařit":-!:-!
    Vždyť se to srazí, zakysaná smetana se NIKDY nesmí vařit, už jen prohřát.:no:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, na 5 litrů snad néé, ale myslím, že kostka by stačila;-)

    Odpovědět

  • Anita Anita(neregistrovaná)

    2 kostky bujónu jsou nejméne na 5 litru vody. Jídlo budé samá sul a nic víc.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: čočka se zakysanou smetanou čočka se smetanou hrách na smetaně cocka zakysana smetana čočka se smetanou recept čočka s kysanou smetanou čočka na sladko čočka na husto červená čočka se zakysanou smetanou čočka kysaná smetana čočka recept čočka na husto se smetanou recept čočka se zakysanou smetanou čočka se šlehačkou recepty na čočku se smetanou čočka recept se smetanou \cocka na smetane hrách na sladko-recept čočkana smetaně recept cocka se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo