Čočka na smetaně

Jitka a Vlastik Kuchař:

Luštěniny 12 názorů

59

Suroviny

250 g čočky
kelímek zakysané smetany
2 kostky bujónu
1 cibule
2 mrkve
celer
množství mrkve
4 lžíce hladké mouky
sádlo 3 lžíce
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme s bujónem a asi 1 l vody do poloměkka. Přidáme nakrájenou mrkev a celer. Když je všechno měkké, zasmažíme zásmažkou ze sádla, osmažené cibule a mouky.

  2. Přidáme zakysanou smetanu, chvilku provaříme a případně dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

Podáváme nejlépe s uzeným masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čočka na smetaně

  • saddova saddova

    Výborné! neměla jsem sice mrkev ani celer, ale nahradila sem to bio korenim bez soli a mnaminka, k tomu uzene a vajicko, trosku cinskeho salatu a olizuju se az za usima :-)

    Odpovědět

  • Marthe Marthe(neregistrovaný)

    fakt výborná! bujón jsem nedávala, ani řízek, ale vajíčko a usmažené tofu - prostě mňamka. i mému milému chutilo :D.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Dneska jsem ji udělala na oběd a byla výborná, mohu jen doporučit.
    Měli jsme ji s vajíčkama, mňaaaam.;-):-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Bibinka: přesně tak, lépe už to popsat nejde. :yes::-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já se zakysankou dělám dost, do jakýchkoliv jídel a stačí mi, když do hrnečku dám malou naběračku toho vařeného jídla, přidám zakysanku a rozmíchám, pak teprve leju do celkového množství a je to v pohodě.;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Já vlastně jinou než kysanou smetanu nepoužívám. Mám ráda její navinulou chuť. Sladkou nekupuji a tu ke šlehání jen na dorty ke zdobení, a ty nepeču.:-)Jediná rada je, vyndat včas z lednice, což se mnohdy nepodaří a nebo do smetany zašlehat horkou tekutinu z pokrmu, kam ji chceme vmíchat. Aby se vyrovnala teplota . A pak už se klidně může vařit. Není problém:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    No,ja tiež nie som odborník,ale súhlasím s Mirkou,na tej rade,že smotanu chvíľu prevaríme nevidím nič divné,tiež to tak robievam a nezrazí sa mi;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • mirca75 mirca75

    Drobku:-)dovolím si jemně oponovat - pakliže dám studenou zakysanku do horkého jídla,tak se mi samozřejmě srazí,ale pokud mám zakysanku lehce ohřátou,tak jí mohu i provařit;-)-osobně vyzkoušeno;-).Samozřejmě také záleží na druhu zakysanky-s jihočeskou si mohu dělat při vaření skoro co chci a je to v pohodě,kdežto biozakysanka(Billa) se mi srazí i nahřátá:-S.Takže co výrobce to originál:-D.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-O A já zas civím na radu "přidat zakysanou smetanu a povařit":-!:-!
    Vždyť se to srazí, zakysaná smetana se NIKDY nesmí vařit, už jen prohřát.:no:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, na 5 litrů snad néé, ale myslím, že kostka by stačila;-)

    Odpovědět

  • Anita Anita(neregistrovaná)

    2 kostky bujónu jsou nejméne na 5 litru vody. Jídlo budé samá sul a nic víc.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo