Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota6 243 kJ / 1 492 kcal
Bílkoviny70,21 g
Tuky54,72 g
Vláknina51,01 g
Cholesterol41 mg
Sodík765 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy154,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme nejlépe s uzeným masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

saddova

1. 1. 2013 13:33

Výborné! neměla jsem sice mrkev ani celer, ale nahradila sem to bio korenim bez soli a mnaminka, k tomu uzene a vajicko, trosku cinskeho salatu a olizuju se az za usima :-)

Marthe

19. 10. 2012 14:35

fakt výborná! bujón jsem nedávala, ani řízek, ale vajíčko a usmažené tofu - prostě mňamka. i mému milému chutilo :D.

kucerova45

28. 4. 2012 20:53

Dneska jsem ji udělala na oběd a byla výborná, mohu jen doporučit.
Měli jsme ji s vajíčkama, mňaaaam.;-):-p:yes::yes::yes:

Lucie

14. 1. 2010 18:50

Bibinka: přesně tak, lépe už to popsat nejde. :yes::-)

Bibinka

14. 1. 2010 18:05

Já se zakysankou dělám dost, do jakýchkoliv jídel a stačí mi, když do hrnečku dám malou naběračku toho vařeného jídla, přidám zakysanku a rozmíchám, pak teprve leju do celkového množství a je to v pohodě.;-)

Lucie

14. 1. 2010 17:30

Já vlastně jinou než kysanou smetanu nepoužívám. Mám ráda její navinulou chuť. Sladkou nekupuji a tu ke šlehání jen na dorty ke zdobení, a ty nepeču.:-)Jediná rada je, vyndat včas z lednice, což se mnohdy nepodaří a nebo do smetany zašlehat horkou tekutinu z pokrmu, kam ji chceme vmíchat. Aby se vyrovnala teplota . A pak už se klidně může vařit. Není problém:-)

Ivana79

14. 1. 2010 17:22

No,ja tiež nie som odborník,ale súhlasím s Mirkou,na tej rade,že smotanu chvíľu prevaríme nevidím nič divné,tiež to tak robievam a nezrazí sa mi;-)

michsamant

14. 1. 2010 17:22

:yes:

mirca75

14. 1. 2010 17:18

Drobku:-)dovolím si jemně oponovat - pakliže dám studenou zakysanku do horkého jídla,tak se mi samozřejmě srazí,ale pokud mám zakysanku lehce ohřátou,tak jí mohu i provařit;-)-osobně vyzkoušeno;-).Samozřejmě také záleží na druhu zakysanky-s jihočeskou si mohu dělat při vaření skoro co chci a je to v pohodě,kdežto biozakysanka(Billa) se mi srazí i nahřátá:-S.Takže co výrobce to originál:-D.

Drobek

14. 1. 2010 17:08

:-O A já zas civím na radu "přidat zakysanou smetanu a povařit":-!:-!
Vždyť se to srazí, zakysaná smetana se NIKDY nesmí vařit, už jen prohřát.:no:

JanaDorazinova

18. 11. 2009 23:20

No, na 5 litrů snad néé, ale myslím, že kostka by stačila;-)

Anita

18. 11. 2009 23:10

2 kostky bujónu jsou nejméne na 5 litru vody. Jídlo budé samá sul a nic víc.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: čočka se zakysanou smetanou čočka se smetanou hrách na smetaně cocka zakysana smetana čočka se smetanou recept čočka s kysanou smetanou čočka na sladko čočka na husto červená čočka se zakysanou smetanou čočka kysaná smetana čočka se šlehačkou čočka recept čočka na kyselo se smetanou čočkana smetaně čočka na husto se smetanou recept čočka se zakysanou smetanou recepty na čočku se smetanou čočka recept se smetanou \cocka na smetane hrách na sladko-recept

Suroviny: čočka, smetana zakysaná, bujón, cibule, mrkev, celer, mouka hladká, sádlo, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Čočka na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p51