Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby na kyselo se smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí, která se hodí k těstovinám nebo houskovému knedlíku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 545 kJ /
608 kcal
Bílkoviny21,88 g
Tuky37,74 g
Vláknina25,87 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy33,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo na kterém zpěníme cibuli s novým kořením a bobkovým listem. Krok 2: Přidáme houby, kmín, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Krok 3: Smetanu rozmícháme s moukou a polovinou mléka a přilijeme k houbám. Povaříme 10 minut a přilijeme zbytek mléka s rozkvedlaným žloutkem. Krok 4: Necháme minutku povařit, přidáme kopr a odstavíme. Krok 5: Dochutíme citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Podáváme s těstovinami nebo bramborami, ale výborné je toto jídlo s čerstvým chlebem.

TIP: Jak se dělá houbová omáčka

Zveřejněno 3. 10. 2016

Poznámka autorky mika59

Kopru nedáváme moc, aby to nebyla koprovka. Stačí jen trochu na podtržení chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby na kyselo se smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYL1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby na kyselo se smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYL1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Faltak: Pokud chcete mít hladkou polévku, krém nebo omáčku, přidáte jen žloutek. S bílkem to bude míchanice. Já myslela, že už je to známo. Celé vejce přidávám, když si polévku chci zahustit, né zjemnit.

Asi budu za trubku, ale proč jen žloutek, bílek by asi taky šel, ne? Kdyžtak mě vyveďte z omylu. Děkuji a přeji hezký večer všem ????

zizalka: tohle mi uniklo....foto:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Petra Dvor.: Děkuji moc za zprávu a krásnou fotku..:-K:-K

Dobrý den, přidávám fotečku. Doma si všichni pochvalují. :-)

:yes::yes::-K

Nádherná dobrota :yes: :yes: :yes: :-K

To je krása :yes::yes:

:-D:-K:yes:

:-D:yes:

Velká paráda :yes::yes::yes:

moc pěkné :-K foto se obzvláště povedlo :yes::yes:<3

zizalka: Colombo65: Děkuji ;-);-)

Tématické fráze:
kyselo se smetanou, houbové kyselo, houby na kyselo, kyselo z hub, houby na kyselo recept omáčka, houby recepty, houby se smetanou, kyselo s houbami, houby na kyselo omáčka, lišky na kyselo, houbové kyselo recept, houbové recepty, recepty houbové kyselo, bedla na kyselo, kyselo z lišek, kyselo na houbách, recept houby na kyselo, houbové kyselo se zakysanou smetanou, houby na smetaně, houbová omáčka na kyselo

Suroviny:
houby, cibule, vývar zeleninový, máslo, smetana zakysaná, mléko, žloutek, mouka hladká, kmín mletý, bobkový list, sůl, pepř mletý, kopr, citron, cukr

Přidat fotografie receptu