Borůvková galetka
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké těsto naplňte šťavnatými borůvkami a věřte, že si pochutná opravdu každý.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,23 g |
| Tuky | 135,33 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 293,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny, kromě borůvek, zpracujeme v těsto. Pokud je suché a nejde spojit stačí si podle potřeby namočit ruce ve studené vodě.
Krok 2: Těsto zabalíme a dáme minimálně na 30 minut odpočinout.
Krok 3: Vychlazené těsto na pomoučené desce rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na kruh velikosti talíře. Přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme ovocem a okraje zahneme směrem ke středu i přes ovoce, které je v krajích.
Krok 4: Pečeme na 170 °C do zlatova, asi 30 minut.
Zveřejněno 19. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
Moje poznámka
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr třtinový,
sůl,
žloutek,
jogurt řecký,
soda jedlá,
borůvky
Komentáře (5)