Borůvková galetka
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké těsto naplňte šťavnatými borůvkami a věřte, že si pochutná opravdu každý.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,23 g |
Tuky | 135,33 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 293,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny, kromě borůvek, zpracujeme v těsto. Pokud je suché a nejde spojit stačí si podle potřeby namočit ruce ve studené vodě.
Krok 2: Těsto zabalíme a dáme minimálně na 30 minut odpočinout.
Krok 3: Vychlazené těsto na pomoučené desce rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na kruh velikosti talíře. Přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme ovocem a okraje zahneme směrem ke středu i přes ovoce, které je v krajích.
Krok 4: Pečeme na 170 °C do zlatova, asi 30 minut.
Zveřejněno 20. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
Moje poznámka
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 42 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 49 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 50 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 56 minutami
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr třtinový,
sůl,
žloutek,
jogurt řecký,
soda jedlá,
borůvky
Komentáře (5)