Rohlíková polévka se zeleninou
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro milovníky polévek je tento recept šikovnou variantou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,84 g |
| Tuky | 39,88 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 686 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 78,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme. Mrkev, brambory a kedlubnu na menší kostičky. Bílou a tvrdší část lahůdkové cibulky na tenčí kolečka. Zelenou cibulovou nať nakrájíme a odložíme na později. Rohlíky nakrájíme na kousky.
Krok 2: Na rozehřátý olej dáme zesklovatět bílou část cibulky. Přidáme tvrdší část cibulky, nakrájenou zeleninu i rohlíky a zalijeme vývarem. Osolíme, lehce opepříme a slabým varem vaříme cca 15 minut do změknutí zeleniny.
Krok 3: Poté část obsahu hrnce vybereme děrovanou lžící a zbytek v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: Vložíme nazpět odebranou část, přidáme máslo a necháme přejít varem.
Krok 5: Na talíři posypeme odloženou pokrájenou natí.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Moje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 4 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 46 minutami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 2 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 3 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 3 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 4 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 5 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule lahůdková,
mrkev,
kedlubna,
vývar masový,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
česnek
Komentáře (3)
V poslední době zahušťuji starším pečivem i čočkovou polévku.Nakrájené pečivo namočené zvlášť v hrnku s vývarem(uzený,vepřový)po rozmixování přidám k uvařenému základu