Pudinková buchta II
Pudinková buchta se zakysanou smetanou a strouhanou čokoládou je lahodný a snadno připravitelný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento recept kombinuje jemnost pudinku, svěžest zakysané smetany a bohatou chuť strouhané čokolády.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 757 kJ / 3 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,83 g |
Tuky | 126,51 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 387,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a olejem do pěny, přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na sáčku. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Na syrové těsto nalijeme ještě horký pudink. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout pak potřeme smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a olejem do pěny, přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na sáčku. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Na syrové těsto nalijeme ještě horký pudink. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout pak potřeme smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinková buchta II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Mq
Moje poznámka
Pudinková buchta II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Mq
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
čokoláda
Komentáře (3)