Špaldový koláč se švestkami
Tenké těsto ze špaldové mouky poklademe šťavnatými švestkami, provoníme rumovým cukrem a zalijeme lahodnou smetanovou náplní. Díky vrstvě drobenkového těsta je koláč na povrchu krásně křupavý.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 468 kJ / 2 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,67 g |
Tuky | 136,50 g |
Vláknina | 40,48 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 881 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 376,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a rozpuštěný tuk. Ručním elektrickým šlehačem vyšleháme do drobenkové konzistence.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, vložíme 2/3 těsta a lehce přitlačíme ke dnu. Na povrch vyskládáme „do šneka“ švestky pokrájené na osminky. Posypeme třtinovým cukrem s rumovou příchutí.
Krok 4: Prošleháme smetanu s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem a tuto směs vlijeme na švestky. Posypeme zbytkem drobenkového těsta.
Krok 5: Pečeme asi 45 minut.
Zveřejněno 9. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldový koláč se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRowE
Moje poznámka
Špaldový koláč se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRowE
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 6 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
prášek do pečiva,
cukr třtinový,
tuk,
sůl,
švestky,
smetana zakysaná,
pudink vanilkový,
vejce,
cukr třtinový
Komentáře (2)