Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka s červenou řepou

Vařená čočka je v naší kuchyni velmi oblíbené a tradiční jídlo. Nakyselo, s okurkem vejcem nebo špekáčkem je stálicí. Vyzkoušejte ji však nezvykle dochutit červenou řepou. Ta dodá celému pokrmu barvu a chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 492 kJ /
1 552 kcal
Bílkoviny99,88 g
Tuky23,42 g
Vláknina79,60 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy196,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočenou čočku uvaříme do měkka (vývar můžeme použít na polévku). Krok 2: Řepu nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme najemno. Krok 3: V pánvi na tuku restujeme cibuli, až zesklovatí, přidáme uvařenou čočku, nastrouhanou červenou řepu, osolíme, opepříme a necháme 10 minut při nízké teplotě prohřívat.

Zveřejněno 29. 8. 2024

Poznámka autorky Handour

Pokud nemáme naloženou červenou řepu, použijeme vařenou a čočku dochutíme octem a cukrem. Přílohu použije každý dle své chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpklg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpklg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, řepa červená, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu