Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami

Chutnou pomazánku z kvalitní šunky doplněné smetanovým bylinkovým krémovým sýrem využijete určitě při chystání svátečního stolu. Podávat můžete ale i ke svačině, nebo jako pohoštění k posezení. Bude se hodit i na silvestrovské jednohubky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nastrouháme, nameleme, nebo najemno nasekáme šunku. Přidáme čerstvý sýr, křen a maličko pepře. Sůl přidáme podle slanosti šunky. Krok 2: Vše dobře promícháme a necháme v chladu uležet aspoň 30 minut. Poté můžeme navrstvit na veky, jednohubky nebo podávat v mističkách s pečivem dle chuti. Krok 3: Jednoduché chlebíčky ozdobíme sýrem a zeleninou dle vlastního výběru.

TIP: Pomazánky s uzeninou

Zveřejněno 3. 12. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na pomazánku jsem použila Cream Spread Herbs ale lze použít i pomazánkové bylinkové máslo se lžící změklého másla. Na ozdobu se hodí kromě paprik i čerstvá okurka, ředkvičky, petrželka. Ze 184 g šunky koupené jsem vybrala pouze 7 celých plátků z ostatní šunky vznikl tento recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EzR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Maruško,máš to velice hezky nazdobené:-KI mě by pomazánka chutnala👍

Anna Kocikova: :-K Drahuško, moc děkuji, na tu hrůzu jak vypadala to dopadlo dobře, zkus. Krásný den :-K

Dělám podobnou. Zužitkovávám tak špatně nakrájenou šunku z obchodu. Nebo jsem kupovala “odkrojky” z krájené uzeniny v marketu. Ale už dlouho jsem na ně neměla kliku, bohužel. Takhle uchystanou a na chlebíčku bych ji brala!! 😀

zuzi777a: :-K No já chtěla 150 g šunky na chlebíčky, za sklem vypadala výborně až po rozbalení jsem zjistila tu hrůzu, že se celá rozpadala. Měli to šikovně naaranžované a nebyla zrovna levná tak mi nic jiného nezbylo než z ní něco udělat . Nakonec to i chutnalo. :-K Přeji krásný den.

Suroviny:
šunka zauzená, křen strouhaný, sýr čerstvý s bylinkami, pepř mletý, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu