Křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 346 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 440 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 5,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Cviklu ošúpeme a na jemno nastrúhame. Zmiešame s maslom, jogurtom, smotanou, osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame najemno nastrúhaný chren.
Křenová omáčka je stálice české tradiční kuchyně. Jemná, smetanová, méně či více štiplavá na jazyku. Výborná k uzenému masu, stejně tak k hovězí nebo vepřové pečeni.…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Obohaťte svůj jídelníček domácím zelím s křenem, pečlivě připraveným a uloženým do sklenice pro vaši pohodlnou spotřebu. Tento pikantní a křupavý pokrm kombinuje svěží…
Řepu uvaříme ve slané vodě (10-15 minut), poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme plátky řepy a podusíme doměkka.…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Syrovou řepu a jablka oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nastrouhaný křen, trochu vody, ochutíme solí, octem a cukrem. Pořádně promícháme a dáme…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené…
Saláty z kuchyně našich babiček i maminek nejsou zrovna kaloricky úsporné, ale zato jsou chuťově vymazlené. Jednu z hlavních složek často tvoří majonéza, v lepším…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Svěží zelný salát s paprikou a cibulí má díky přidanému křenu a hořčici ten správný říz. Jogurt použitý místo majonézy salát krásně odlehčuje. Připravte si jej jako…
Běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.Papriky omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájíme cibulkou a petrželku. a fazolemi bez…
Mrkev nastrouháme na hrubo, pórek nakrájíme na drobno. Na másle opečeme pórek, jen krátce. Zasypeme cukrem, necháme ho rozpustit a přidáme mrkev. Orestujeme a podlijeme…
Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Z lososa stahneme kuzi, omyjeme jej a radne ususime. Vymazeme plech olejem a vlozime do nej pripravene porce lososa, osolime a dame na plotnu. Je dulezite mit maso v…
Maso rozkrájíme na 4 stejně silné plátky. Naklepeme je a osolíme z obou stran.Hořčici smícháme s křenem a směsí potřeme řízky z jedné strany. ,Pak je obalíme v trojobalu…
Tento na chuť výrazný pokrm je velice snadný na přípravu a ocení ho zejména mužská část domácnosti. Plátky libového uzeného masa orestujeme na cibulce a poté společně se…
Zelí nakrájíme na drobno, přidáme na hrubo nastrouhaná jablka a ředkvičky a nakonec nakrájenou jarní cibulku - zelenou část. Vše zakápneme olivovým olejem, smícháme,…
Nejdříve očistíme, na nudličky nakrájíme ledvinky a dáme je do kyselého mléka. Pokud můžeme, necháme je tam přes noc, ale není to nutné.Vepřové maso nakrájíme také na…
Marinované kousky krkovice se současně připravovanou přílohou jsou ideální volbou pro víkendové vaření bez přílišné přítomnosti v kuchyni. Chutné maso a ochucené…
Bramborový salát, neodmyslitelná součást české kuchyně, je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména během Vánoc. Každá rodina má…
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz