Nejlepší korpus
Skvělých receptů na dortové korpusy není nikdy dost. Tento je velmi snadný, šlehají se celá vejce s cukrem, takže odpadá zdlouhavější příprava sněhu. Dávka těsta je akorát tak na jeden dort, který po naplnění a dozdobení rozdělíte na 12 krásných porcí.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy rozklepneme 6 vajec, přidáme cukr krystal a vyšleháme do hladké pěny.
Krok 2: Poté přidáme 15 lžic vody a postupně vmícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Nakonec přidáme vanilkové aroma a hotové těsto přendáme do dortové formy. Pečeme 45 minut na 180 °C.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE1L
Moje poznámka
Nejlepší korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE1L
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 12 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 7 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 7 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 8 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 10 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 11 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 12 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 13 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 13 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek,
voda,
vanilkové aroma
Komentáře (4)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0