Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci

Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

26. 9. 2013 16:34

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie879 kJ / 210 kcal
Bílkoviny5,56 g
Tuky0,58 g
Vláknina9,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy41,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Brambory se musí uvařit jako první, protože po vložení zelí už by nezměkly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Polivkova Polivkova

16. 12. 2021 12:06

Výborná a rychlá polévka.

Marija5

7. 5. 2020 21:28

Dekuji moc za recept !!!! Dnes jsem diky Vam uvarila svoji 1.zelnacku na vybornou - !!!!!!
Dekuji moc !!!!! ::-Kyes::yes::yes:

prosciuto

26. 11. 2016 15:54

Pravdepodobne najlepšia Kapustnica na Toprecepty.cz.
A bez pridania múky ako vo väčšine receptov!
:yes::yes::yes:

ota

18. 1. 2014 14:40

Ještě jsem zapomněl: pro chuť nechám vařit ještě 1 celou cibuli, nejlépe červenou.

ota

18. 1. 2014 14:36

Zelňačku vařím z pytlíkové gulášové polévky (je to díky mé lenosti). Polreich by asi zešílel, Babica by měl radost.
Uvařím brambory (nešetřit), přidám kysané zelí (cca 1kg pytlík) a koření (celý pepř)a nakonec pak gulášovku(cca 3 pytlíky) a 3-4 paprikové klobásy (nevařit dlouho,jinak se vyvaří), popř. trochu Klasiku.
Protože ji rodina miluje, vyjde mi z toho 5litrový hrnec.
Dá se jít kdykoliv a neškodí v jakémkoliv množství.

rebeka rebeka

27. 9. 2013 17:04

to je finta:-O:yes::yes: napřed brambory, pak zelí... naopak to nefunguje, aspoň ne mně.. moc hezká polívečka:-p;-):yes::yes:

rozmarynaH rozmarynaH

27. 9. 2013 10:18

Dělám podobně, jen ty brambory vařím zvlášť. Polévka je moc chutná:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2013 21:14

:yes::yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

26. 9. 2013 20:43

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

lomačka

26. 9. 2013 18:58

Jé, tu sem vařila včéra :-)hoj

hanahcotton hanahcotton

26. 9. 2013 18:41

Zelňačku jsme měli nedávno.....;-):yes::yes:

Cocoska

26. 9. 2013 18:24

Dala bych si hned:-pprávě jsem měla sladké a zelňačka by bodla)) a tahle je moc povedená:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelnice s klobásou zelňačka červená zelňačka s klobásou zelňačka s klobásou zelnacka recept červená zelnice s klobásou zelnačka polévka s klobásou videorecept zelnačka polévka s klobásou recept zelnačka polévka zelnačka top recepty zelňačka zelňačka polévka recept na zelňačku zelňačka z jednoho hrnce zelnačka s klobásou bez smetany a mouky recepty zelnačka červená zelnačka zelnačka s klobasou recept krémová zelňačka recept zelňačka s klobásou

Suroviny: klobása pikantní, cibule, brambory, zelí kysané, rajče, chilli paprika čerstvá, kmín celý, paprika sušená sladká, sůl, bobkový list, pepř celý, sádlo, vývar masový, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZLp