Zelné placky II

softsun Kuchařka: softsun

Doba přípravy: 10 minut a pečení 9 ks Bezmasá jídla 12 názorů

Suroviny

1 hrnek kysaného zelí
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku škvarek se sádlem
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto, tvoříme placičky (tloušťka tak 1cm - 1,5cm), které pokládáme na pečicí papír.

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dozlatova.

Poznámka

Po připomínkách dodávám, dle chuti přisolte, dejte kmín nebo pepř.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelné placky II

  • Elizabeth Elizabeth(neregistrovaný)

    Vnučka je pekla, ale těch škvarků se sádlem je tam moc. Zvláště po Vánocích by to chtělo trochu odlehčit. Jinak chuťově mňamka.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Ovypadá to moc zajímavě a hlavně to bude levné,což je v lednu velké plus....vyzkouším a pošlu dál:-))

    Odpovědět

  • Kačena Kačena(neregistrovaná)

    Až na to, že nie sú bezmäsité sú fantastické:-p:-p:-p
    smahoova@centrum.sk

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    super jídlo:yes::-D:-))

    Odpovědět

  • Softsun Softsun(neregistrovaný)

    Je to pecici folie, mam ji uz skoro dva roky a je super. Jen se musi nechat vypect, to je pak smradu jako blazen, ale jinak je uzasna a hlavne skladna, nic se mi na ni nikdy neprichytlo a dobre se myje.

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Lidus: Já používám silikonovou pečící folii - a je fakt super, nemusím stříhat papíry, prostě ji dám na plech, pak se jednoduše omyje, nechám oschnout, složím, uložím. Už ji mám asi rok a pořád slouží.:yes:

    Odpovědět

  • Lidus Lidus

    softsun - na foto vidím, že používáš silikonovou pečící fólii? Nebo je to jen silikonový vál pro hezké focení:-K:-? Uvažuji nad ní, než kupovat pečící papíry, jsi s ní spokojená? Jinak placky přidávám k oblíbeným a zařazuji do jídelníčku. Niluji staročeská jídla, vyrostla jsem na nich, jen na nějaké občas zapomenu. že vlastně byli.

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Zrovna včera jsem škvařila sádlo a na tyhle zelńáky, jak se u nás říkalo, se chystám. U nás na Šumavě se takhle dělaly a jsou moc dobrý a hlavně hodně jedlý. Kmín a sůl je v zelí, pepř si může každý přidat, vajíčko jsme doma taky nedávali a drží dobře.

    Odpovědět

  • softsun softsun(autorka receptu)

    Spojí se to dobře, právě tím sádlem. Já placky nesolím, ale určitě se to dá.:-) Kupuji zelí v Lidlu a to už je trošku ochucené.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    magdalenka: No vidíš, ale když to říkáš, věřím ti:-K. Já také dělávám placky se zelím i škvarky, ale přidávám vajíčko, trochu mléka a kvasnice a jak píšeš i kmín, sůl a mletý černý pepř. Někdy vyzkouším.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Rozmarynko, spojí sa to. Robievam rada a často, aj zahraničná návšteva (nepoznajúca škvarky) dlabala! Sádlo sa od rúk topí, aj zelí je mokré...samozrejme, treba prisoliť, ja pridávam aj čierne korenie a rascu. Ale niekto to korenie má v zelí.
    Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jen se zeptám, jak se spojí zelí, mouka a škvarky v těsto:-? Asi je také nesolené. Nechybí něco v surovinách:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: zelné placky zelné placky z kysaného zelí zelné placky pečené v troubě zelné placky s tvarohem zelné placky v troubě zelné placky na plech zelné placky se škvarkama placky ze zelí zelné placky se škvarky zelné placky recepty recept na zelne placky zelné placičky s tvarohem tvarohovo zelné placky jihočeské škvarkové placky se zelím zelné placky recept recepty zelne placky staroceske zelne placky zelńáky zelne placky se sádlem zelné placky

Zapomněl/a jsem heslo