Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák po polsku

Tento jednoduchý recept pochází z polské kuchyně. Stačí pár obyčejných surovin a během chvilky je proměníme v lahodné jídlo. Uvařený květák stačí posypat voňavou smaženou strouhankou, kousky vařených vajec a polít rozpuštěným máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme a opláchneme. Rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Krok 2: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: V pánvi rozpustíme polovinu másla a dozlatova na něm osmažíme strouhanku. Krok 4: Uvařený květák rozdělíme na talíře a posypeme osmaženou strouhankou. Doplníme vejci a pokapeme zbylým máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Zveřejněno 27. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák po polsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82XA3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák po polsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82XA3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, máslo, strouhanka, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu