Květák po polsku
Tento jednoduchý recept pochází z polské kuchyně. Stačí pár obyčejných surovin a během chvilky je proměníme v lahodné jídlo. Uvařený květák stačí posypat voňavou smaženou strouhankou, kousky vařených vajec a polít rozpuštěným máslem.
Postup přípravy
Krok 1: Květák očistíme a opláchneme. Rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Krok 2: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 3: V pánvi rozpustíme polovinu másla a dozlatova na něm osmažíme strouhanku.
Krok 4: Uvařený květák rozdělíme na talíře a posypeme osmaženou strouhankou. Doplníme vejci a pokapeme zbylým máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XA3
Moje poznámka
Květák po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XA3
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 26 minutami
Domácí chleba
Samjda před 41 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
máslo,
strouhanka,
sůl,
petrželka
Komentáře (2)