Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřebínek s krustou

Jehněčí kotletky s krustou jsou velmi snadné na přípravu a můžete je podávat i jako sváteční pokrm. Medvědí česnek, slanina a víno dávají kotletkám vynikající chuť. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krusta: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi. Ke škvarečkům přidáme tolik strouhanky, aby nasákla všechen tuk. Přidáme nasekaný medvědí česnek a dochutíme pepřem, případně přisolíme. Krok 2: Hřebínek (ne studený z lednice) osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a hřebínek na něm opékáme asi 10 minut. Nejdříve vrchní část, kde je tuk a potom ze všech stran. Krok 3: Na vrchní část kotletek naneseme krustu, dobře přitiskneme a zapečeme v troubě při teplotě 180 °C, až krusta zezlátne (10 minut). Krok 4: Po vyndání z trouby necháme maso 5 minut odpočinout pod alobalem. Krok 5: Z pánve slijeme vypečený tuk, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, orestujeme a ke konci přidáme nasekaný česnek. Vše osolíme, opepříme a zalijeme vínem (vodou nebo vývarem). Pár minut povaříme a omáčku podáváme k masu. Krok 6: Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

TIP: Víno do jídla bez otevřené lahve

Zveřejněno 7. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Rychlá příprava, kdo chce kotletky více propečené, peče déle v troubě

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMOg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, máslo, česnek, cibule, strouhanka, víno bílé, list medvědího česneku, sůl, pepř mletý, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu