Kohoutí hřebínky

Milena a Damien Kuchař: Milena a Damien

10ks Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

Náplň:
200 g vykostěných kuřecích stehen i s kůži
hrst mraženého hrášku
1 pórek
1 pl rostlinného oleje
1 kl kari koření
sůl
Těsto:
400 g hladké mouky
1/2 kl soli
100 g másla
150 ml teplé vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostky, pórek na kolečka i s natí.

  2. Na oleji osmažíme pórek, přidáme maso, pak hrášek a kari. Osolíme a necháme vychladnout.

  3. Mouku smícháme se solí.

  4. Máslo rozpustíme, smíchame s vodou, obojí vmícháme do mouky, vypracujeme těsto.

  5. Utvoříme 10 kuliček, ze kterych vyválíme placky. Na ty rozdělíme náplň. Přehneme napůl, stlačíme okraje k sobě a nařasíme. Hřebínky postavíme bokem na plech s pečícím papírem.

  6. V předehřáté troubě na 170°C pečeme 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kohoutí hřebínky

Tématické fráze: kohoutí hřebínek hrebinek kohouta masové hřebínky kohout hřebínek kurecí hřebínek jak připravit jehněčí hřebínek polévka z kohoutích hřebínků hřebinky jehněčí hrebinjky kohoutí prsíčka kohoutí hřebínek recept hřebínek na kohouta kohoutí sůl tmavý hřebínek u kohouta priprava kohoutiho masa recepty z kohoutího masa perkelt z kohouta mražené kohoutí maso recepty z kuřecích hřebínků hřebínek kohoutů

Zapomněl/a jsem heslo