Jehněčí řízky v sýrové krustě

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 3 porce Jiné maso 0 názorů

Suroviny

3-4 kusy řízků z jehněčí kýty
1-2 vajíčka, podle počtu řízků, mi stačilo jedno
2-3 lžíce mléka
hladká mouka na obalení
strouhanka-zhruba 4 lžíce
70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40%
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a pokud chceme a nebo nemáme rádi tučné části, tak je odkrojíme.

  2. Každý řízek obalíme v mouce, ve vajíčku s mlékem a ve strouhance, kam přidáme 70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40 a více procent.

  3. Řízky klademe na pečící papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180 st. cca 30 min. Během pečení aspoň jednou obrátíme. (trouba předem vyhřátá)

Poznámka

Příloha - nejlépe bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí řízky v sýrové krustě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: řízky z jehněčí kýty řízky z jehněčího

Zapomněl/a jsem heslo