Jehněčí řízky v sýrové krustě

Jiné maso Doba přípravy: 30-40 min 1 názor

Jiné maso Doba přípravy: 30-40 min 1 názor

Suroviny 3 porce

3-4 kusy řízků z jehněčí kýty
1-2 vajíčka, podle počtu řízků, mi stačilo jedno
2-3 lžíce mléka
hladká mouka na obalení
strouhanka-zhruba 4 lžíce
70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40%
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a pokud chceme a nebo nemáme rádi tučné části, tak je odkrojíme.

  2. Každý řízek obalíme v mouce, ve vajíčku s mlékem a ve strouhance, kam přidáme 70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40 a více procent.

  3. Řízky klademe na pečící papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180 st. cca 30 min. Během pečení aspoň jednou obrátíme. (trouba předem vyhřátá)

Poznámka od kuchařky

Příloha - nejlépe bramborová kaše.

Komentáře k receptu Jehněčí řízky v sýrové krustě

  • alca2 alca2

    Dnes bylo k obědu, přítel si pochvaloval. Jen jsem upravila strouhanku o sušený česnek a bylinky, výborně to dochutilo maso. (viděla jsem nedávno v nějakém pořadu u obalování lilku). <3:-K:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: řízky z jehněčí kýty jehněčí řízek recept jehnecni rizki jehněčí řízek jehněčí kýta na rizky recepty.na.jehneci jehněčí rizek řízky z jehněčí kýta recept jehněčí řízky do trouby řízek z jehněčího jehněčí kýta řízek řízky z jehněčího