

Jehněčí řízky v sýrové krustě
Suroviny 3 porce
- 3-4 kusy řízků z jehněčí kýty
- 1-2 vajíčka, podle počtu řízků, mi stačilo jedno
- 2-3 lžíce mléka
- hladká mouka na obalení
- strouhanka-zhruba 4 lžíce
- 70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40%
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
Řízky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a pokud chceme a nebo nemáme rádi tučné části, tak je odkrojíme.
Každý řízek obalíme v mouce, ve vajíčku s mlékem a ve strouhance, kam přidáme 70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40 a více procent.
Řízky klademe na pečící papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180 st. cca 30 min. Během pečení aspoň jednou obrátíme. (trouba předem vyhřátá)
Poznámka od kuchařky
Příloha - nejlépe bramborová kaše.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jehněčí řízky v sýrové krustě
-
Dnes bylo k obědu, přítel si pochvaloval. Jen jsem upravila strouhanku o sušený česnek a bylinky, výborně to dochutilo maso. (viděla jsem nedávno v nějakém pořadu u obalování lilku).