Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové taštičky plněné zelím a uzeným masem

Šátečky nebo také taštičky z bramborového těsta budou chutnat výborně, stačí je naplnit kysaným zelím, šunkou a smaženou cibulkou. Hotové taštičky potřete rozšlehaným vejcem a upečte v troubě dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme náplň. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pokrájené kysané zelí. Osolíme, opepříme a 10 minut podusíme. Nakonec přidáme bramborový škrob a odstavíme. Krok 2: Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme, přidáme vejce a postupně mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme nelepivé těsto. Mouku přidáváme dle potřeby. Krok 3: Z těsta vyválíme slabší plát, vykrojíme formičkou kolečko a doprostřed dáme náplň. Přehneme a přitiskneme okraje k sobě. Kolečko můžeme vykrojit i bez formičky (například skleničkou) a okraje k sobě přitisknout vidličkou. Krok 4: Naplněné taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, sezamovým semínkem a pečeme při 180 °C dorůžova asi 30-40 minut.

TIP: Slané náplně do buchet, taštiček a závinů

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6782

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6782

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, sůl, zelí kysané, šunka, cibule, olej, škrob bramborový, sůl, pepř mletý, vejce, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu