Piškotový beránek II
Velikonoční beránek ve své nejjednodušší podobě – tradiční piškotový. Pokud s pečením teprve začínáte, tento beránek je skvělou volbou. Stačí dodržet pár pravidel a beránek se určitě podaří. Tohoto beránka stihnete upéct doslova na poslední chvíli.
Suroviny pro 1 kus
1 beránková forma
1kus
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Krok 2: V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny po chvilce přidáme horkou vodu a ještě chviličku šleháme. Do vyšlehaných žloutků zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pevný sníh z bílků.
Krok 3: Těsto nalijeme do máslem pečlivě vymazané a strouhankou vysypané formy na beránka.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C, přibližně 40-45 minut.
Zveřejněno 12. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Moje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 5 minutami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 2 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 7 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
strouhanka
Komentáře (1)