Piškotový beránek II
Velikonoční beránek ve své nejjednodušší podobě – tradiční piškotový. Pokud s pečením teprve začínáte, tento beránek je skvělou volbou. Stačí dodržet pár pravidel a beránek se určitě podaří. Tohoto beránka stihnete upéct doslova na poslední chvíli.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Krok 2: V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny po chvilce přidáme horkou vodu a ještě chviličku šleháme. Do vyšlehaných žloutků zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pevný sníh z bílků.
Krok 3: Těsto nalijeme do máslem pečlivě vymazané a strouhankou vysypané formy na beránka.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C, přibližně 40-45 minut.
Zveřejněno 12. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Moje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 11 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 23 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 10 minutami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 28 minutami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 1 hodinou
Šunkofleky II
Honza62 před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 1 hodinou
Holandský řízek
Kristina1 před 1 hodinou
Srdíčka na smetaně
brtna před 5 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 5 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
strouhanka
Komentáře (1)