Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škubánky se zelím z červené řepy

Tradičním českým jídlem z brambor jsou škubánky, v západních Čechách zvané také kucmochy. Škubánky, osmažené na sádle, můžeme podávat na sladko, ale také na slano. Vyzkoušejte škubánky se zelím z červené řepy, dozdobit je můžete smaženou cibulkou a škvarečky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kusy, osolíme a uvaříme do měkka. Slijeme 3/4 vody, zasypeme moukou, vařečkou uděláme několik šťouchanců až na dno, přikryjeme a necháme na teplém místě 20 minut propařit. Krok 2: Nyní musíme vařečkou brambory pořádně spojit s moukou, až získáme hladkou hmotu. Nejdříve brambory rozšťoucháme dohladka. Potom vařečkou roztíráme ke stěnám kastrolu, až se přestanou lepit na vařečku. Krok 3: Dvěma lžícemi, namočenými v sádle, vykrajujeme jednotlivé škubánky, které opečeme na sádle. Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nastrouháme. Krok 5: Cibuli osmahneme na oleji do sklovita, pak přidáme řepu, osolíme okořeníme pepřem a kmínem, dle potřeby podlijeme. Dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny. Během dušení dochutíme solí, octem a cukrem. Krok 6: Na talíři můžeme ozdobit smaženou cibulkou a škvarečky.

TIP: Desatero na téma škubánky

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5jY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5jY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, cibule, řepa červená, olej, sádlo, sůl, kmín celý, pepř mletý, cukr krystal, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu