Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou

maris Kuchařka: maris

Ryby 0 názorů

Suroviny

400 g filé z tresky
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 lžíce pesta z medvědího česneku - podle chuti
Polenta:
100 g instantní polenty
200 ml smetany ke šlehání
sůl
hrst lístků hladkolisté petržele
hrst vlašských ořechů
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple.

  2. Polentu připravíme podle návodu, 200 ml určeného množství vody nahradíme smetanou. Kaši osolíme a promícháme s lístky petržele.
    Vlašské ořechy nasucho mírně opražíme na rozpálené pánvi.

  3. Polentu i filé s pestem rozdělíme na talíře a všechno posypeme ořechy.

Poznámka

Přidávám odkaz na výrobu pesta, ale dá se i koupit, především na Farmářských trzích.

https://www.toprecepty.cz/recept/12043-pesto-z-med...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo