Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Nejen diabetici ocení tento vláčný chlebík z červené čočky a tahini. Chlebík je díky čočce navíc bohatý na vlákninu. Upéct jej není žádná věda, zvládnou to i ti, kteří v kuchyni teprve začínají.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C. Vejce s tahini vyšleháme a vmícháme ostatní suroviny.
Krok 2: Malou chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto. Povrch posypeme semínky.
Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 175 °C zhruba 45 minut.
Krok 4: Hotový chlebík vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Uchováváme zabalený v utěrce.
Zveřejněno 25. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYM36
Moje poznámka
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYM36
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 22 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na zelí
bioubi před 46 minutami
Jednoduchá medvědí omáčka s bramborami
trdlo před 1 hodinou
Zapečené uzeniny s černým pivem
Darwin před 1 hodinou
Květák s hráškem na paprice
Hannah64 před 1 hodinou
Cuketové karbanátky s hermelínem
Tamara63 před 1 hodinou
Cuketová polévka trochu jinak
trdlo před 1 hodinou
Pečené cikánské koleno
astosch před 2 hodinami
Buchta Vanilkový obláček
Fitulka před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Fitulka před 2 hodinami
Cukeťák se sýrem
Ladu83 před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
tahini,
mouka čočková,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
česnek sušený,
soda jedlá,
kypřící prášek,
Komentáře (2)