Keftedes

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Mleté maso 1 názor

Suroviny

500 g mletého masa (dá se z jakéhokoliv - vepřové, hovězí, mix, jehněčí)
5 plátků toastového chleba (bez kůrek)
60 ml mléka
1 cibule
1 vejce
3 PL nasekané hladkolisté petržele
2 PL nasekané máty
1 PL nasekaného oregana
2 stroužky česneku
špetka mleté skořice
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chleba namočíme do mléka a necháme vsáknout.

  2. Vymačkáme a chleba posekáme nadrobno.

  3. Přimícháme do masa, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, bylinky, najemno nasekaný česnek, skořici a sůl.

  4. Důkladně promícháme a děláme kuličky o průměru cca 4 cm.

  5. Napícháme na ploché kovové jehly, nebo dřevěné, které jsme si předem namočili minimálně na hodinu do vody.

  6. Dáme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran do hněda.

Poznámka

PL - Polévková lžíce

Podáváme s pita chlebem, grilovaným bramborem nebo jen salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Keftedes

Tématické fráze: keftedes keftedes recept kefkedes hovězí keftedes masové kuličky keftedés keftedas keftedes. keftedes recepty keftede recepty kefedes kuličky keftedes masové keftades co je to keftedes kefkedes recept keftedes kukicky keftadas co je keftedes kevtedes keeftedes keftedos