Broskvové kostky

isindy Kuchařka: isindy

Moučníky , Řezy 65 názorů

Suroviny

Korpus:
3 celá vejce
100 g cukru písek/krystal
120 g hladké mouky
krém:
250 g měkkého tvarohu
100 g zakysané smetany
cukr podle chuti
2 šlehačky
1 práškovou želatinu
kompotované broskve (velký 820g)
rosol:
1,5 kompotovaných broskví
broskvový kompot (šťáva)
2 želé na dorty (čiré)
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.

  2. Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C. Korpus necháme vychladnout.

  3. Ušleháme obě šlehačky.

  4. V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.

  5. Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.

  6. Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.

  7. Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.

  8. Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.

  9. Zdobíme šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 743 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvové kostky

  • kkiikkaa kkiikkaa

    Včera vyzkoušeno, akorát bez vrchní vrstvy a místo kompotovanych broskvi jsem použila přezrálé nektarinky a do krému jsem dala broskvovou práškovou želatinu.
    A je to vynikající!
    :yes:

    Odpovědět

  • kucenka kucenka

    Dobrý den, tak recept jsem zkusila,byla to moje první práce ze želatinou kupodivu se povedla na výbornou.Ale co se týče chutě byla to hrůza a to mám takovýhle buchty moc ráda,směs tvarohu,kys.smetany a šlehačky absolutně bez chuti...buď to chce hodně cukru nebo něčím ještě dochutit(vanilka atd.)Nakonec si pochutnali slepičky ;-)

    Odpovědět

  • urbanovan urbanovan

    Snad nebude vadit přidání fotky... Recept je výborný a děkuji za něj :-K Bohužel jsem stihla vyfotit jen v tomto množství a navíc jsem zapomněla naaranžované kousky na talířku...

    Odpovědět

  • edourek edourek

    Super záležitost:-)) Sice jsem trnula, jestli vše ztuhne, ale podařilo se a teď se nám tu dělají boule za ušima:-D:-D:-D:-D:-D:-K +1

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    scottpa: děkuji:-K, já na takového řezy používám plech 25x30cm, někde v komentářích je o tom tuším i zmínka...jsem ráda, že chutnalo, sladkost krému si samozřejmě každý dochutí dle svého...:-)

    Odpovědět

  • scottpa scottpa

    Tak dnes ráno jsem zakrojila, korpus je nízký, škoda(použila jsem klasický plech, musím si pořídit o něco menší).Příště musím přidat více cukru do krému, jinak výborný dezer:-)

    Odpovědět

  • scottpa scottpa

    Dnes jsem nakoupila suroviny a ještě večer se pustím do tak luxusní záležitost:-) Doufám, že se mi povede, na obrázkách to vypadá nádherně, opravdu je to skvost:yes:Posílám bodík

    Odpovědět

  • LuciLuci LuciLuci

    Dělala jsem je o víkendu, vynikajicí. Jen mi nechtěl ztuhnout ten vršek, tak jsem přidala ještě do rosolu s broskví broskový tang :-p:-K

    Odpovědět

  • pisovka pisovka

    isindy:druhý pokus dopadl hůř než první a opět nevím kde byla ta chyba..želetina se mi jakoby srazila do cucíků v té náplni..kde je ta moje chyba, ale jinak jsem byla opět pochválena, jen bych si to představovala já osobně líp..:-8

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    pisovka: děkuji moc za komentář i bod :-K oceňuji, že i přes počáteční ne úplně hladký průběh do toho jdete znovu a nevzdala jste to ;-):yes:

    Odpovědět

  • pisovka pisovka

    Hezký večer, před týdnem jsem recept vyzkoušela poprvé, a musím říct, že jsem se s tím celkem prala. Hlavně s tou želatinou, ale to není chyba receptu, ale té želatiny a moje..nevěděla jsem kdy mám přidat želatinu do krému (nejspíš jsem to uspěchala, a tak se mi to lehce srazilo). Nakonec to vše, ale do druhého dne opravdu ztuhlo i mě :-8 a byla jsem chválená. Takže teď jdu na druhý pokus a budu opatrnější, moc děkuji autorce, protože je to výborný dortík. Opravdu stojí za to, pěkný večer. Uděluji bodík..:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Romiii: určitě navyš množství želatiny, poměr surovin by měl zůstat zachován :-)

    Odpovědět

  • Romiii Romiii(neregistrovaný)

    Chtěla bych už poněkolikáté udělat tento úžasný recept :-) mám ale otázku, pokud bych chtěla dělat krém z 1 a půl dávky jak to mám udělat s tou želatinou? bude na toto množství také stačit 1 želatina nebo mám raději dát více? děkuji za odpověď :-K

    Odpovědět

  • Mirule Mirule

    +:yes::yes::yes:mňam:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

1 2 3 4 5

Tématické fráze: broskvová buchta s tvarohem broskvová buchta se zakysanou smetanou buchta s broskvemi a želatinou broskvový koláč na plech se želatinou broskvova buchta broskvova buchta se zelatinou buchta s broskvemi a zakysanou smetanou broskvový koláč se želatinou broskvová buchta s pudinkem broskvový koláč s želatinou broskvové řezy se želatinou nejlepši broskvový koláč broskvova buchta s zelatinou merunková buchta se zakysanou smetanou tvarohovo broskvová buchta piškotová buchta s meruňkami a rosol broskvové želé broskvová broskvove rezy s tvarohem a zelatinou broskvové

Zapomněl/a jsem heslo