Kavkazský šašlik

Grilování Doba přípravy: 30 minut a 12 hodin marinování 16 názorů

Grilování Doba přípravy: 30 minut a 12 hodin marinování 16 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg vepřové libové plece
0,5 kg citronů
0,5 kg cibule
750 ml neochucené minerálky
bobkový list
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a citrony nakrájíme na silná půlkolečka.

  2. Maso nakrájíme na kostky, přibližně stejné velikosti.

  3. Do nakládací nádoby rovnoměrně klademe maso a prokládáme cibulí a citronem, přidáme bobkový list, posolíme, popepříme a vše prolijeme minerálkou. Zatížíme, aby maso zkřehlo, přikryjeme a necháme marinovat, nejlépe 12 hodin.

  4. Maso napichujeme na špízové jehly, nebo nehořlavé špejle a grilujeme. Příloha: bílé pečivo, zeleninový salát.

Poznámka od kuchařky

Já jsem dělal ještě klasické špízy, tak jsem využil naloženou cibuli na tuto záležitost.

Komentáře k receptu Kavkazský šašlik

  • Anton Anton(neregistrovaný)

    Zde můžete vidět video recept https://www.youtube.com/watch?v=fO3PXuVD1hc&t=6s

    Odpovědět

  • PKUPKOVA PKUPKOVA

    Ahojky,moc děkuji za recept :-)

    Odpovědět

  • HNĚDÝ HNĚDÝ(neregistrovaný)

    Tohle nemá s Kavkazem nic společného.

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    pbarva:
    Ak podla Vás nezálezí na názve, tak tam názov, o ktorom nemáte ani potuchy, jednoducho nedávajte.
    Uz Vám tak odpovedám na Vás druhý recept a dalsie uz nemienim ani cítat.:no:

    Odpovědět

  • aja aja(neregistrovaná)

    pbarva: Ano, tento recept je opravdu zbytečný:no:

    Odpovědět

  • Gurmán Gurmán(neregistrovaný)

    Tak toto opravdu s kavkazským šašlikem souvisí jen velmi vzdáleně:-// Ani suroviny, ani příprava se neshodují. Toto je klasický špíz ze čtyřky v Horní, Dolní. Nedělejte z lidí pitomce:-!

    Odpovědět

  • pbarva pbarva (autor receptu)

    Již jsem to tu psal jednou, nezáleží na názvu ale na chuti, kdo se chce zaobírat zbytečnostmi, nechť je libo :-K

    Odpovědět

  • Ája Ája(neregistrovaná)

    Nechápu ten název "Kavkazský" ... Tohle nemá s pravým šašlikem z bývalého státu Rus.Fed. nic společného.

    Odpovědět

  • tamarakavkaz tamarakavkaz(neregistrovaný)

    :-O, tak nevím od kud máte , že tam nerostou citrony, citrusovým se tam daří jsou to jižní země, kde se daří , mimo jiné olivám , mandarinkám , granátovým jablkám atd. Je tam bájná Kolchida, Zlaté Rouno- pojmy z dávných časů

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Tento recept se mi moc líbí. Přidávám do oblíbených. Pbarva,za zajímavý recept posílám +7.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Šašlik robievam často, aj tento je určite výborný, len prečo má názov kavkazský ? Na Kaukaze by to určite nebolo bravčové mäso a ani citrón...:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    pbarva: díky, ukládám si to. Citrón maso určitě zkřehčí:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm zajímavé ;-):yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva (autor receptu)

    Jani, dělal jsem to poprvé, manželka se udivila, když viděla , co do toho krájím, ale výsledek je famózní. Není to vůbec kyselé.:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    pbarva hodně zajímavé!! Ta minerálka i citron:-O. Není to pak moc kyselé?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

TIP dne na email

Tématické fráze: šašlik recept šašlik šašlik z vepřového masa jak se dělá šašlik recept na šašlik recept saslik co je šašlik recepty saslik kavkazký šašlik sasliky vepřový šašlik dobrý recept na šašlik jehněčí šašlik šašlik recepty recepty na saslik jehly na šašlik kavkaský šašlík sasliky recept co je to šašlík maso na šašlik