Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neodolatelná jahodová roláda

Sezóna jahod je konečně tu a s ní i spousta úžasných dobrot. Vláčná piškotová roláda s jahodovým krémem se snadno stane královnou každé rodinné oslavy. Stačí ji dozdobit čerstými jahodami a podávat pěkně vychlazenou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Suroviny pro 1 kus

10-12 řezů

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Přidáme vodu i olej a ještě krátce prošleháme. Do těsta zlehka vmícháme hladkou mouku. Krok 2: Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Pečeme 8–10 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Krok 4: Upečené, ještě teplé těsto, i s papírem srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Krok 5: Jahody očistíme, omyjeme a dáme do mixéru spolu s cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem. Vše rozmixujeme. Z rozmixované směsi uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. V misce vyšleháme máslo do pěny a postupně do ní zašleháme vychladlý jahodový pudink. Krok 6: Vychladlou roládu potřeme vyšlehaným jahodovým krémem a necháme ztuhnout v lednici.

TIP: Jak připravit nejlepší krémy a dezerty s mascarpone

Zveřejněno 24. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neodolatelná jahodová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQPk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neodolatelná jahodová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQPk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, voda, olej, krém, jahody čerstvé, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu