Ciabatta bez hnětení
Není nad doma připravené, čerstvé a krásně křupavé pečivo. Klasický italský chléb ciabatta se vyznačuje křupavou kůrkou a podlouhlým tvarem. Je perfektní na různé sendviče, panini nebo jako příloha k polévce či salátu.
Postup přípravy
Krok 1: V múke zamiešame droždie, soľ. Pridáme olej, vodu a zamiešame lyžicou, varechou. Nemiesime, iba dobre premiešame, dostaneme lepkavé cesto, ktoré prikryjeme a necháme stáť cca 30 minút.
Krok 2: Cesto v mise ponaťahujeme zo všetkých strán - nadvihneme mokrou rukou od dna a preložíme hmotu na druhú stranu. Zhora dolu, zľava do prava, z prava do ľava a zdola nahor - celkom 4 preklady. Prikryjeme a zas necháme stáť 30 minút.
Krok 3: Po 30 min. zas postup prekladania zopakujeme, štruktúra cesta sa prekladaním zmenila. Preložíme, zas necháme stáť 20-30 minút.
Krok 4: Po uplynutí doby prekladanie zas zopakujeme tretíkrát a prikryjeme na 20-30 minút.
Krok 5: Dosku silno pomúčime, cesto vyklopíme - vylejeme, povrch silno pomúčime, rukami upravíme na obdĺžnik cca 3 cm vysoký. Obdĺžnikový tvar rozdelíme na 8 častí - pozri foto.
Krok 6: Ciabatty opatrne prenesieme kartou, alebo širokým nožom na pečiacu fóliu na plechu, alebo pečiaci papier. Prikryjeme utierkou, necháme cca 30 minút kysnúť.
Krok 7: Rozpálime rúru na 230 °C, nakysnuté ciabatty pečieme cca 20 minút. Prvých 10 minút so zaparením rúry - do rozpálenej nádoby na dne vlejeme vriacu vodu a.zaparíme rúru. Po 10 min. nádobu vyberieme.
Zveřejněno 24. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Moje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Nejnovější recepty
Palačinky s pomerančem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Bublanina s vínem
Přidáno 10. 9. 2025 09:01:02
Lotus cupcakes
Přidáno 10. 9. 2025 05:00:01
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno 9. 9. 2025 20:51:36
Cizrna na italský způsob
Přidáno 9. 9. 2025 15:02:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý zeleninový rendlík
TondaJ před 48 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
radbastim před 5 hodinami
Česneková pomazánka s majonézou
milanow před 6 hodinami
Cuketová pizza
Tynaja před 7 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Mon17 před 13 hodinami
Mirabelkový koláč se sněhem
Aurrorra před 15 hodinami
Játrová pomazánka s vejci
mrazule před 15 hodinami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
poirotka před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zuzanka2309 před 17 hodinami
Zelňačka podle "starýho" Habany
Apolenka1986 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka pšeničná,
voda,
sůl,
olej,
droždí sušené
Komentáře (3)