Ciabatta bez hnětení
Není nad doma připravené, čerstvé a krásně křupavé pečivo. Klasický italský chléb ciabatta se vyznačuje křupavou kůrkou a podlouhlým tvarem. Je perfektní na různé sendviče, panini nebo jako příloha k polévce či salátu.
Postup přípravy
Krok 1: V múke zamiešame droždie, soľ. Pridáme olej, vodu a zamiešame lyžicou, varechou. Nemiesime, iba dobre premiešame, dostaneme lepkavé cesto, ktoré prikryjeme a necháme stáť cca 30 minút.
Krok 2: Cesto v mise ponaťahujeme zo všetkých strán - nadvihneme mokrou rukou od dna a preložíme hmotu na druhú stranu. Zhora dolu, zľava do prava, z prava do ľava a zdola nahor - celkom 4 preklady. Prikryjeme a zas necháme stáť 30 minút.
Krok 3: Po 30 min. zas postup prekladania zopakujeme, štruktúra cesta sa prekladaním zmenila. Preložíme, zas necháme stáť 20-30 minút.
Krok 4: Po uplynutí doby prekladanie zas zopakujeme tretíkrát a prikryjeme na 20-30 minút.
Krok 5: Dosku silno pomúčime, cesto vyklopíme - vylejeme, povrch silno pomúčime, rukami upravíme na obdĺžnik cca 3 cm vysoký. Obdĺžnikový tvar rozdelíme na 8 častí - pozri foto.
Krok 6: Ciabatty opatrne prenesieme kartou, alebo širokým nožom na pečiacu fóliu na plechu, alebo pečiaci papier. Prikryjeme utierkou, necháme cca 30 minút kysnúť.
Krok 7: Rozpálime rúru na 230 °C, nakysnuté ciabatty pečieme cca 20 minút. Prvých 10 minút so zaparením rúry - do rozpálenej nádoby na dne vlejeme vriacu vodu a.zaparíme rúru. Po 10 min. nádobu vyberieme.
Zveřejněno 24. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Moje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 7 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový závin
Noumik před 2 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 2 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 3 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 3 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 3 hodinami
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 4 hodinami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Mirrika před 4 hodinami
Suroviny:
mouka pšeničná,
voda,
sůl,
olej,
droždí sušené
Komentáře (3)