Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulové rizoto z papiňáku

Výborné rizoto připravíte díky papiňáku velmi rychle. Pro snadnou přípravu do něj použijte kvalitní konzervu s vepřovým masem, ideálně domácí. Zeleninu můžete použít takovou, jakou zrovna máte. Ideální pro dny, kdy se vám nechce stát u plotny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 12 min

22 min (10 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži přebereme od případných drobnějších zrnek a nečistot, a důkladně ji v sítu propláchneme. Krok 2: Cibuli, mrkev a pórek (zelenou i bílou část) očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká céčka, mrkev nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme nadrobno. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a mrkev. Přidáme rýži, vodu a sůl, a zamícháme. Krok 4: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, a od doby varu na mírném plameni vaříme 6 minut. Krok 5: Mezitím do kastrolu dáme olej, přidáme sádlo ze sklenice s vepřovkou a necháme rozehřát. Přidáme pórek a cca 5 minut restujeme. Krok 6: Papiňák otevřeme, do uvařené rýže vmícháme vepřovku, přidáme pórek, hrášek a sýr, vše zamícháme, a rychle prohřejeme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Porce na talíři můžeme posypat trochou nastrouhaného sýra.

TIP: Připravte si domácí vepřovku

Zveřejněno 19. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBE2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBE2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To je moc fajn rychlovka. Papiňák mám doma, ale přiznám se, že z něj mám trochu respekt.

AnnBra: Děkuji za zájem:-KAničko,nebojte se papiňáku,já mám 4 hrnce(různé velikosti)a za 47 let jsem ještě neměla žádnou"nehodu"🙂Já někdy v papiňáku i zavařuji,jsem poděs😁

Suroviny:
cibule, mrkev, rýže, voda, olej, sůl, pórek, sýr tvrdý, hrášek sterilovaný, olej, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu