Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozzarella grilovaná ve vinném listu

Snadná letní večeře v podobě mozzarelly grilované ve vinném listu vám připomene dovolenou u moře. Středomořské chutě se prolínají s jemnou chutí sýra a sladké hrozny pokrm skvěle doplní. Podávejte s topinkou nebo čerstvým pečivem a doplňte třeba skleničkou bílého vína.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mozzarellu vyjmeme z nálevu a necháme okapat nebo osušíme papírovými kuchyňskými utěrkami. Krok 2: Vždy tři vinné listy složíme do kruhu, částečně přes sebe. Na střed položíme bochánek mozzarelly, na ni ančovičku, tymián, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, zakápneme olejem a opepříme. Krok 3: Mozzarellu zabalíme do listů a ovážeme provázkem. Potřeme olejem a grilujeme na grilovacím tácku z každé strany 3–5 minut. Krok 4: Hrozny pokapeme olivovým olejem a grilujeme 3–5 minut. Krok 5: Dvě lžíce oleje smícháme s česnekem, bylinkami, solí a ke konci grilování směsí potřeme hrozny. Krok 6: Grilovanou mozzarellu s hrozny podáváme s topinkou nebi jiným oblíbeným pečivem.

TIP: Jak upéct topinky nasucho

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n577W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n577W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr mozzarella, listy vinné, česnek, citron, ančovičky v oleji, olej olivový, sůl, pepř mletý, tymián, víno hroznové, olej olivový, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, rozmarýn, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu