Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlový moučník

Povidla mají svoji specifickou pikantní chuť. Přidat je můžeme do základu těsta na jednoduchý moučník. Dodají mu na vláčnosti a hlavně na chuti. Po upečení potřeme řezy také povidly, čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

yanika11

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby vychladnutí těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí těsta)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Povidla a mléko rozmixujeme. V druhé míse ušleháme olej, vejce a oba cukry. Krok 3: Mouku, kakao, sodu a kypřicí prášek smícháme. Přidáme rozmixovaná povidla, vyšlehaná vejce a dobře promícháme. Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut, zkontrolujeme vpichem špejle. Vyjmeme-li ji suchou, je řez upečený. Necháme ho vychladnout. Krok 5: Mezitím rozpustíme ve vodní lázni máslo s nalámanou čokoládou a připravíme polevu. Krok 6: Vychladlý moučník potřeme povidly, připravenou čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Zveřejněno 23. 9. 2025

Poznámka autora yanika11

Janin tip: Tento moučník můžeš potřít krémem, výborný je tvarohový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgwy

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgwy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
povidla švestková, mléko, olej, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, kakao, soda jedlá, kypřící prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, povidla švestková, čokoláda, máslo, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu