Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami

Máte rádi kuře na paprice, ale chcete vyzkoušet jeho odlehčenou verzi? Vyzkoušejte připravit kuřecí prsa na paprice bez smetany a do omáčky přidat kromě koření i čerstvou papriku. Získáte tak zdravý a výživný oběd na všední dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa osolíme, opepříme a osmahneme na oleji z obou stran, aby jen lehce zezlátla. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Obě papriky omyjeme, vyjmeme z nich jádřinec a nakrájíme na kousky. Krok 3: Maso vyjmeme a na výpeku z něj osmahneme cibuli. Až zesklovatí, přidáme sladkou mletou papriku, a, kdo chce, přidá ještě podle chuti gulášové koření. Za stálého míchání necháme rozvonět. Krok 4: Po čtvrt minutě přilijeme vývar, přidáme nakrájené papriky, osolíme, opepříme, vrátíme zpět maso a přikryté dusíme 30 minut. Krok 5: Maso vyjmeme, do omáčky nalijeme za stálého míchání 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali mouku, a povaříme 20 minut. Krok 6: Na závěr dáme do omáčky rozpustit kousky másla a vrátíme zpět maso. Krok 7: Podáváme s rýží.

TIP: Jak uvařit rýži v sáčku

Zveřejněno 2. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx61y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx61y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, olej, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, mouka hladká, vývar kuřecí, máslo, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření gulášové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu