Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matafan - francouzské bramborové placky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzulaaa Zuzulaaa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 placiček

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 677 kJ /
401 kcal
Bílkoviny18,89 g
Tuky9,63 g
Vláknina5,71 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,30 g
Sacharidy56,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme vejce, poté najemno nasekaný česnek, mouku, sůl, koření a nakonec mléko. Výsledkem by měla být hustá, hladká směs. Krok 2: Opékáme na vyšším plameni na tenké vrstvě oleje jako palačinky, dokud se na obou stranách nevytvoří zlatá křupavá kůrka.

Zveřejněno 30. 3. 2020 11:43

Poznámka autorky Zuzulaaa

Matafan znamená ve francouzštině doslova zabiják hladu. Jedná se o prosté sedlácké jídlo, které si lidé na francouzském venkově často dopřávali k snídani, neboť dokáže zasytit a dodat spoustu energie. Okořenit si jej můžete podle své chuti, mně chutná s paprikou a špetkou kari. Vynikající jsou i se sýrem. Může se podávat jako příloha nebo samotný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Matafan - francouzské bramborové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox2Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Matafan - francouzské bramborové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox2Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mléko, česnek, bylinky, sůl, vejce, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu