Bruselské řezy s pudinkem a šlehačkou
Bruselské řezy patří mezi oblíbené dezerty, které zaujmou na první pohled svou vrstvenou podobou. Jemné světlé a kakaové těsto doplňuje krémový pudink a lehká šlehačka, která řezům dodává šmrnc. Tento dezert je jako stvořený pro slavnostnější příležitosti.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Mléko rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné nasypeme pudinkový prášek a rozmícháme.
Krok 3: Druhou polovinu mléka přivedeme k varu, přidáme krystalový cukr a za stálého míchání přilijeme mléko s pudinkovým práškem. Povaříme do zhoustnutí.
Krok 4: Připravíme těsto. Vejce vyšleháme s cukrem. Během šlehání přidáme olej a šleháme do zhoustnutí.
Krok 5: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech. Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao (můžeme přidat lžíci vody, pokud je těsto moc husté).
Krok 6: Tmavé těsto opatrně nalijeme na světlé. Na tmavé těsto lžičkou klademe uvařený pudink. Jednotlivé hromádky pudinku dáváme kousek od sebe.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a řezy pečeme při teplotě 180 °C zhruba 25-30 minut.
Krok 8: Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a dle chuti osladíme.
Krok 9: Odebereme 4 lžíce šlehačky, zamícháme do ní marmeládu a vyplníme na chladném korpusu prohlubně nad pudinkem.
Krok 10: Zbytek šlehačky rozetřeme po povrchu a cukrářskou kartou se zoubkovým okrajem vytvoříme vzorek.
Krok 11: Nakonec moučník dozdobíme nastrouhanou čokoládou a marcipánovými kytičkami.
Zveřejněno 3. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruselské řezy s pudinkem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8Nr1
Moje poznámka
Bruselské řezy s pudinkem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8Nr1
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 2 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 1 hodinou
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 3 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 3 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 3 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
olej,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krystal,
smetana ke šlehání,
marmeláda,
cukr moučkový,
skořice mletá,
ztužovač šlehačky,
čokoláda,
marcipán,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)