Bruselská zeleninová polévka

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Polévky 10 názorů

Suroviny

1 cibule
1/4 většího celeru
1 petržel
300 g rajčat
2 větší brambory
sůl
pepř
1 lžíce másla
1 lžička cukru ( nemusí být)
libeček
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, celer a petržel nastrouháme nahrubo.
    V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a restujeme, až zelenina začíná zlátnout.
    Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata rozkrájená na menší kousky, osolíme a opepříme.
    Necháme vařit na mírnějším ohni, až jsou brambory měkké, asi 25 minut.

  2. Polévku rozmixujeme, kdo má raději sladší chuť, může dochutit lžičkou cukru. Přimícháme nasekaný libeček a můžeme vypnout.
    Podáváme s kostičkami osmaženého pečiva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bruselská zeleninová polévka

Tématické fráze: domácí zeleninová polévka bruslská polévka zeleninova polevka z rajcat bruselská poévka bruselskápolévka